Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu başladı

HİKMET YALÇINKAYA
Abone Ol

Sultangazi Belediyesi tarafından 4-5 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nun ilk günü Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, STK'lar ve öğrencilerin katılımıyla Sultangazi'de başladı.

Sultangazi Belediyesi tarafından 4-5 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nu başladı.

Türkiye ve dünyadan akademisyenlerin yanısıra Çin, Avusturya, Malezya ve Endonezya'dan bilim insanlarının katılacağı 42 kişi konuşma yapacak.

Sempozyum başladı

Sempozyumda 6 oturum olacak. İstanbul'da kapsamlı bir "Gençlik Araştırması" raporunun değerlendirileceği sempozyumda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye Teknoloji Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılacağı 2 günlük program bugün başladı.

Sempozyum Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın konuşması ile başladı. Gençlik Araştırması verileri açıklandı.

Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "

Diklenmeden dik durabilen ülkesinin menfaatlerini kora kora savunabilen bir ülke olabilmeyi sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Şimdi bu özgüveni gençlerimizin kuşandığını görüyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bu sabah Batman'da şehit düşen 4 askerimizin aile ve sevdiklerine başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Kasapoğlu, "Sempozyumdan dolayı aranızda olmaktan dolayı mutluluk duydum. Gençlik sosyolojik ve kültürel boyutlarıyla aslında karmaşık bir olgular bütünü. Tarihsel süreçte sıksık değişik biçimlerde tanımlanmış ve yorumlanmış bir kavram. Gençlik sadece zaman bakımından değil, muhteva bakımından da her daim tartışmalı bir kategori ola gelmiş." ifadelerini kullandı.