Uber başkanı Jeff Jones istifa etti

HABER MASASI
Abone Ol

İşte istifanın nedeni.

Uber başkanı Jeff Jones, altı ay kadar süren şirketteki hikayesini kendi değerleriyle uyuşmadığı için bitirme kararı aldı.

Jones'un ayrılışı San Francisco merkezli şirkete iş yerinde ayrımcılık ve cinsel istismar yüzünden açılan davalardan sonra gelen en son şok olarak yorumlanıyor. Jones ayrılırken yaptığı açıklamada “Uber'de gördüğüm inançlar ve liderlik konumuna yaklaşım benim kariyerimde deneyimlediğimden bir hayli farklı olduğu için şirketteki başkanlık konumuma daha fazla devam edemeyeceğim.” diye konuştu.

Yasal problemlerini çözmeye çalışan şirket de Jeff Jones'un ayrıldığını doğruladı. Uber yaptığı açıklamada Jones'a teşekkür ederek altı aylık çalışma zarfında birlikte oldukları için şirketin mutlu olduğunu belirtti.

Jeff Jones'un ayrılığının, Uber'in CEO'su Travis Kalanick'in yeni bir sayfa açabilecek COO alacaklarını duyurmasından sonra olması ise dikkat çekti. Şirketten ayrılan ilk üst düzey kişi Jones da değil. Uber'in harita ve iş platformları başkan yardımcısı Brian McClendon, ay sonunda özel araç kiralama şirketinden ayrılarak politikaya geçmeyi düşündüğünü söyledi. Geçen ay ise mühendislik şefi Amit Singhal'ın beş hafta sonra ayrılacağı açıklanmıştı.

Uber ayrıca yasal olarak Google'ın otonom sürüş şirketi Waymo ile yasal bir savaş da veriyor. Yüksek teknoloji ürünlerinin planlanma sürecinde hırsızlık olduğunu öne süren Waymo için Uber, “rakibini yavaşlatmak için temeli olmayan bir deneme” yorumunu yapmıştı.

Kaynak: Ontrava