Üç arka kameralı akıllı telefon: Huawei P20!

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin Şubat sonunda Barcelona'da düzenlenecek olan Mobile World Congress kapsamında yeni nesil tepe seviyesi P20 serisini tanıtacağı konuşuluyor. Üç arka kameranın yer aldığı telefonun detayları haberimizde...

Son birkaç yılda çıkan tepe seviyesi akıllı telefonların birçoğunda çift arkakamera standart olarak sunuluyor. Dolayısıyla şirketler artık kamera tarafında farklılaşmak adına yeni çözüm arayışına giriyor. Huawei'nin bir süredir konuşulan dört kameraya sahip akıllı telefonu ise tam olarak bu kapsamda yer alıyor. İki farklı donanım opsiyonuyla sunulması beklenen Honor 9 Lite'ın FullView teknolojili neredeyse çerçevesiz bir ekranla geleceğini de belirtmek gerekiyor. Çinliüretici şimdi de arkada üç kameranın yer aldığı P20 serisiyle ilgili hazırlıklara başlamış durumda.

Çinli üretici dört kameralı yeni akıllı telefonu duyurdu: Huawei Honor 9 Lite!
Teknoloji

Huawei'nin yeni tepe seviyesi P20 serisinde üç arka kameraya yer vereceği konuşuluyor.

40 MP'lik sensörle 5 kata kadar yakınlaştırma!

Bu sene satışa çıkarılması beklenen P20, P20 Plus ve P20 Pro'nin hem kamera hem de diğer yüksek performanslı bileşenler sayesinde zirveyi temsil ettiği aşikar. Huawei'nin çift kameralı akıllı telefonlarında bir kamera RGB sensöre diğeri ise monokrom sensöre sahip oluyor. Yeni modelle işler biraz daha değişiyor ve üçüncü kamera da devreye giriyor. Tahminler, üçüncü kameranın 40 MP çözünürlük sunacağı yönünde. Üstelik 5 kata kadar hibrit yakınlaştırma yapacağı da belirtilenler arasında. Çift kameralı Huawei P10'da olduğu gibi P20'de de Pro modunun yer alması bekleniyor. Böylece karanlık ortamlarda dahi kamera sensörleri ışığı olabildiğince fazla topluyor. Tüm bunlara ek olarak Huawei'nin selfie çekimleri için önde 24 MP çözünürlüğe sahip bir kameraya yer vereceği iddia ediliyor.

Huawei'nin üç arka kameralı akıllı telefonunun prototip görseli ise bu şekilde.

Her ne kadar kesin bir tarih olmasa da P20 serisinin Şubat sonunda Barcelona'da gerçekleşecek olan Mobile World Congress kapsamında tanıtılacağı tahminler arasında.