Uğur Dündar Sözcü’den ayrıldığını açıkladı: 'Bana kimse git demedi'
Gazeteci Uğur Dündar, Sözcü Gazetesi ve Sözcü TV’deki 13 yıllık görevine veda etti. Dündar, “Yolun sonuna geldik” diyerek ayrılışını açıkladı.
Uğur Dündar, bugünkü köşe yazısında “Veda…” başlığıyla 13 yıllık görev süresini sonlandırdığını açıkladı. Dündar, “Evet, yolun sonuna geldik. Bana hiç kimse ‘git’ demedi ama ben bugün Sözcü Gazetesi ve Sözcü TV’den ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.
13 yıllık meslek hayatı
Dündar yazısında, 2012 yılında Sözcü Gazetesi’ndeki görevine başladığını ve dönemin reklam kampanyalarıyla tiraj artışına katkıda bulunduğunu hatırlattı. Gazeteci, gazete ve TV programlarındaki tüm çalışmalarının editöryal bağımsızlık çerçevesinde yürütüldüğünü belirterek, Burak Akbay’a ve kurum çalışanlarına teşekkür etti.
Sözcü TV’deki değişim
Sözcü TV’deki yönetim değişiklikleri de dikkat çekiyor. Özgür Çakmakçı ve 14 çalışanın işten çıkarılmasının ardından Yılmaz Özdil, Sözcü Medya Grubu’nun başkanı olarak göreve getirildi. İpek Özbey ise Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni olarak atandı.