Ukraynalı çiftçiler ele geçirdikleri Rus ordusunun tanklarını traktörle çekti

HABER MASASI
Abone Ol

Ukrayna ordusu ve sivil halk Rus işgaline karşı koymaya çalışırken, Rus ordusu bombardıman ağırlıklı olan saldırılarına devam ediyor. Öte yandan savaşın ilk gününden beri gündem olan Ukraynalı sivillerin etkisiz hale getirdiği tanklara bir yenisi daha eklendi. Twitter'da paylaşılan görüntülerde Putin'in Z ordusu tarafından terk edilmiş bir tankın traktöre bağlandığı görüldü. Bölgede bulunan sivillerin mutlu halleri ise dikkati çekti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinde sembol haline gelen traktörlerden yeni bir görüntü daha geldi.

Twitter'da kendine yer bulan görüntülerde, Ukraynalı sivillerin üzerinde Z işareti olan bir tankı ele geçirdiği görüldü. Videoda sivillerin tankı traktöre bağladığı anbean kameralara yansırken, mutlu görüntüleri dikkati çekti.

Ukrayna ordusunun resmi Twitter hesabından paylaşılan fotoğraf

"Saklanarak avını bekleyen traktör"

Öte yandan Ukrayna ordusunun resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan bir fotoğraf paylaşımı ise gündem olmuştu. Savaşın ilk günlerinde ele geçirilen Rus tanklarının Ukraynalı çiftçilere ait traktörlerle çekilmesine atıfta bulunulan paylaşımda bir traktörün Rus tankını beklediği anlar yer aldı. Resmi hesaptan yapılan paylaşıma "İşte saklanarak avını bekleyen bir traktör" notu düşülmüştü.