Ulaştırma Bakanı açıkladı: Türkiye'de internetsiz ev kalmayacak!

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Türkiye'de tüm evlere internet götürmeyi planlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk Telekom ile birlikte yürüttüğü projeyi duyurdu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, tüm Türkiye'nin internetle buluşması için kapsamlı projelere imza atmaya devam ediyor. Son olarak UDH Bakanı Ahmet Arslan, bugün Kars'ta gerçekleştirilen Akıllı Şehir tanıtımında internetsiz evler için özel bir çalışma yapıldığının bilgisini verdi.

Türk Telekom ile ortak bir proje yürütüleceğini bildiren Bakan Arslan, Türkiye'deki tüm evlerde internet bağlantısının olacağını ve bunu "internetsiz ev kalmasın" seferberliğiyle gerçekleştirileceğini aktardı. Tam açıklama metni ise şöyle:

  • “Bugünün Türkiye'sinde tek bir vatandaşımızın bile internete erişmekten mahrum kalmaması için çalışıyoruz. Çünkü internet herkes için. Gencimiz, yaşlımız, evinde ödevini yapan çocuğumuz, işini büyütmeye çalışan vatandaşımız için. Bu seferberliğin ilk ve en önemli adımı ise, internet fiyatlarının her gelir grubu tarafından ulaşılabilir olmasını sağlamak" diyerek ifade edip, “Baktığımızda Türkiye genelinde sabit telefon abonesi olan ancak bir kere bile internet kullanmamış 1,8 milyon hane var. Bu seferberliğin ilk hedefi bu vatandaşlarımızı internet ile buluşturmak ve internet hizmetinin her gelir grubu tarafından erişilebilir olmasını sağlamak."
Bu kapsamda Türk Telekom, ilk kez abone olacak haneler için özel bir tarife imkanı sunacak. Yani böylece Türkiye'de toplamda 1.8 milyon internetsiz haneye de internet bağlantısı sağlanmış olacak.