Ürkütücü gerçekler ortaya çıktı: Güney Kore Devlet Başkanı istifa ediyor

ABDÜLKERİM ARSLAN
Abone Ol

Güney Kore Devlet Başkanı Park ile tarikat lideri arkadaşının adları siyasi bir skandala karıştı: "Yüzlerce kişiyi öldürdüler, gizli askeri görüşmeleri sızdırdılar"

Beş haftadır süren protesto gösterilerinin ardından Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye istifa edeceğini açıkladı.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ülkesinde haftalardır süren siyasi krizin ardından canlı yayında istifa edeceğini bildirdi. Normalde 2018'de tamamlanacak görev süresinin sonuna kadar beklemeyeceğini açıklayan Park, meclisin iktidarın güven içinde devredilmesi için bir planla gelmesi durumunda istifa edeceğini söyledi.

Dün de Adalet Bakanı Kim Hyun-woong istifasını Devlet Başkanı Park'a sunmuştu.

İşte Güney Kore'de haftalardır konuşulan ürkütücü iddiaların yer aldığı olayı sizler için şöyle derledik:
0. Devlet Başkanının arkadaşı, yetkisi olmamasına rağmen devlet işlerine karışmış
Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile 'medyum' olduğu iddia edilen Choi ile arasında yaşananlar haftalardır Kore'nin gündemini meşgul ediyor. Yetkisi olmamasına rağmen devlet işlerine karışmak ve kişisel gelir elde etmek için Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile olan arkadaşlığını kullanmakla suçlanan 60 yaşındaki Choi, ifade vermek için Almanya'dan ülkesine geri dönmüştü.
0. Asıl olay şimdi başlıyor: Choi ünlü bir dini grubun liderinin kızı
Geçmişte Rus Çarına siyasi meselelerde fikir veren ve doğa üstü güçlere sahip olduğuna inanılan Grigoriy Rasputin'e benzetilen Choi ünlü bir dini grubun liderinin kızı. Devlet Başkanı Park'ın arkadaşı Choi'nin babası 'Sonsuz Yaşam Kilisesi' adlı dini grubun liderliğini yapan Choi Tae-Min bir zamanlar Park'ın akıl hocalığını da yaptı.
0. Ülkeden kaçarken bir tablet unuttular ve herşey ortaya çıktı
Bahsedilen tarikatın daha önceden lideri olan Choi Tae-Min 6 kadınla evli eski bir budist rahip. Daha sonradan Hristiyanlığa geçen Tae-Min 1994 yılında vefat edince, tarikatın başına haberde Güney Kore liderinin arkadaşı 'Tarikatçi bir medyum' olarak belirtilen kızı Choi geçmiş.

Tarikatın etkisi altında olan Güney Kore lideri ülkenin başına geçince çoğu konuşmasını arkadaşı yazmış. Devlet bütçe toplantılarını ve Kuzey Kore ile olan gizli olması gerek askeri görüşmelerini bile Choi'ye sızdırmış. Medyum olduğu iddia edilen Choi kendi erkek arkadaşını devlet başkanı danışmanlığına getirmiş. Choi kızını ülkenin en prestijli üniversitelerinden birine 'usulsüzlükle' yerleştirince halk sokağa dökülmüş, kızıyla birlikte kendisi de Almanya'ya kaçmış. Fakat geride kendilerine ait bir tablet unutmuşlar. Bu tablette gizli görüşmelerden, devlet başkanının tatil programına kadar bir çok bilginin yer aldığı görülmüş ve tablet soruşturmanın anahtarı olmuş.
0. En ürkütücü iddia ise çok başka
Koreatimes.co.kr sitesinde yer alan iddiaya göre; Güney Kore'de 16 Nisan 2014'de yolcularının çoğu okul gezisindeki öğrenci ve öğretmelerden oluşan Sewol adlı feribotun batması ve mürettebattan en az 188'sinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin ise kaybolduğu olayla ilgili. Hatırlandığı üzere Güney Kore Başbakanı bu olaydan yaklaşık 10 gün sonra istifa etmişti.

Ülke gündeminde haftalarca konuşulan bu olayın ilk duyulduğu andan itibaren Devlet Başkanı Park Geun-Hye 7 saat boyunca ekranların karşısına çıkmamıştı. Haberde medyumun ifadeye gitmesiyle Devlet Başkanı Park Geun-Hye'nin o 7 saat boyunca tarikat lideri arkadaşıyla ayinde olduğu, feribotun bir ayin uğruna devlet tarafından batırılmış olabileceğine yer verildi.

Bu rivayetin konuşulmasının sebebi olarak da devlet başkanının tarikat lideri arkadaşının babası Choi Tae-Min'in 20. ölüm yıl dönümü olması. Devlet Başkanı ve arkadaşının yüzlerce çocuğu bir tarikat ayini ile öldürdüğü iddia ediliyor.