Uzmanlar İstanbul depremini analiz etti: "Uyarıcı nitelikte"

DUYGU GÖKTÜRK
Abone Ol

İstanbul'da saat 11.01'de deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verilerine göre 4,6 şiddetinde ve merkez üssü Silivri olduğu belirlenen depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Kısa sürede paniğe neden olan depremi uzmanlar analiz etti. Uzmanlara göre bu deprem, yaşanabilecek büyük bir felaketin habercisi olabilir.

Sabah saatlerinde İstanbul'da yaşanan 4,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İstanbullularda büyük bir endişe hali söz konusu. Peki bu depremin bizlere verdiği mesaj ne? Yaşanan depremi nasıl çözümlemek gerekiyor? İstanbul için uzun süredir beklenen 'büyük deprem' kapıda mı? Depreme ilişkin merak edilenleri deprem uzmanları yanıtladı.

"Bizim için uyarıcı nitelikte"

TVNET haber bültenine bağlanan Deprem Uzmanı Ömer Alptekin depreme ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Alptekin; "Bu deprem şu anda endişe teşkil edecek büyüklükte değil. Ancak olduğu yer bizim için uyarıcı nitelikte. Çünkü Silivri açıklarında sismik boşluk bulunuyor. Dikkatli olunması gerekiyor. Depremin olduğu bölge uyarıcı olan bir bölge." dedi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise depreme ilişkin olarak "Bizler de endişe içindeyiz. Marmara Bölgesi içinde Kuzey Anadolu Fay Hattı gibi büyük depremler oluşturan bir fay hattı geçiyor. Gelecek on yıl içerisinde büyük bir deprem bekleniyor. Dolayısıyla bunun gibi 4,6 büyüklüğünde bir depremin olması, daha büyük bir depremin yaşanıp yaşanmayacağı konusunda bir kaygı oluşturuyor. Bu büyük bir deprem değil, yer kabuğunu kıracak bir enerjiye sahip değil ama hissedilebilir bir deprem çünkü derinliği de sığ. Böyle olunca daha fazla hissediliyor. Bekliyoruz ve izliyoruz." dedi.

İstanbul'da deprem oldu
Dünya Politika