Uzmanlar uyardı: Yoğun polen salınımı ve Afrika tozu geliyor

HABER MASASI
Abone Ol

Uzmanlar, Afrika'dan gelen çöl tozu ile Ege'den giriş yapan polen salınımını nedeniyle alerjisi olanları uyardı.

Baharın gelmesiyle birlikte yoğun polen salınımı ve Afrika tozu, alerjiye duyarlı olanları zorlayacak.

Uzmanlar, Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozlarının yanı sıra yoğun polen atağından ötürü solunum rahatsızlığı olanların dikkatli olması için uyarıda bulundu.

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgeleri, 23-25 Nisan tarihleri arasında özellikle dikkat edilmesi gereken bölgeler olacak. Çünkü bu dönemde hava Afrika'dan gelen çöl tozunun yanı sıra Ege'den giriş yapacak olan yoğun polen salınımıyla birlikte de kirlenecek.

Bu durum, alerjik reaksiyonları olanların daha fazla rahatsız olmasına neden olabilir. Bu nedenle, alerjiye duyarlı olanlar, bu dönemde dışarı çıkarken gerekli önlemleri almalı ve mümkünse uzun süre dışarıda kalmaktan kaçınmalıdır.

Alerjisi olanlar dikkat: Çöl tozu geliyor
Son yılların en kuvvetlisi olarak değerlendirilen Afrika'dan gelen toz bulutu ile kuvvetli polen salınımı bugün ve yarın etkili olacak. Kuzey Afrika'dan gelen bu toz bulutunun etkisiyle Atina'da gökyüzü turuncu bir renge büründü. Toz bulutunun Atina'dan Türkiye'ye doğru ilerlediğini belirtiliyor. Meteoroloji, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaptı. Etkilenenlerin mutlaka maske takması öneriliyor. Cuma gününden itibaren etkisini kaybedecek çöl tozu, hafta sonuyla birlikte Türkiye'yi terk edecek