Verdiği sözü tuttu, oğlunun sünnetinde toplanan parayla okul yaptırdı

HABER MASASI
Abone Ol

Kars'ta bir iş adamı oğlunun sünnetinde toplanan paralarla bir okul yaptırdı. Okulun muhtemel adını duyanlar çok manidar bulurken, okulun maliyetini öğrenen şaşırıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars merkeze bağlı Bacalı Köyü'nde, SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın oğlunun sünnetinde toplanan paralarla yaptırdığı 12 derslikli okulun açılış törenine katıldı.

SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, oğlu Denizin sünnet düğününde verdiği sözü tuttu. Düğünde toplanan takılara kendisi de önemli miktarda katkı sağlayan Sezgin Baran Korkmaz, Bacalı Köyüne 12 derslikli okul yaptırdı. Okul, bugün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslanın katıldığı törenle açıldı.

Bakan Arslan geçen yıl Kars milletvekilliği yaptığı dönemde yine Sezgin Baran Korkmaz tarafından yaptırılan 24 derslikli Cevriye Tatiş Ortaokulunun da açılışını AK Parti Kars milletvekili Selahattin Beyribey ile birlikte yapmıştı. Sezgin Baran Korkmaz Karsta ayrıca, annesi Rahime Korkmaz'ın adına taşıyan 300 öğrencinin kalabileceği Rahime Korkmaz Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ile 1 lise ve 2 anaokulu da eğitimin hizmetine sunmuştu.

SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Karslı bir ailenin okuyamamış çocuğu olarak İstanbul'a geldiği yıllarda yoksulluk çektiğini, banklarda yattığını anlattı. Yıllar geçip iş hayatında başarılı olduktan sonra banklarda yattığı o günlerden bugünlere taşıdığı tek bir hayali olduğunu belirten Korkmaz, bunu "Ülkenin doğusu ve batısı arasındaki mesafeyi kapatmak" olarak açıkladı.

Okul açılışını Dünya Çocuk Hakları Gününe denk geldiğine dikkat çeken Sezgin Baran Korkmaz, bu nedenle ilkokulun adının 'Aylan Bebek İlköğretim Okulu' olmasını arzu ettiklerini ve bu konudaki teklifin Milli Eğitim Bakanlığına iletildiğini sözlerine ekledi.

Karsın Bacalı Köyünde inşa edilen 12 derslikli ilköğretim ve orta okulu, 2 milyon 300 bin liraya mal oldu. Kalorifer sisteminden, yer döşemesine TOKİ standartlarının en üst seviyesinde inşa edilen okulda 500 öğrenci eğitim görecek. Okul, akıllı tahtalar dahil olmak üzere her türlü ihtiyacı tam anlamıyla donatıldı. Bacalı Köyünde bulunan sağlık ocağı ve köy evi de Sezgin Baran Korkmaz tarafından yenilendi.