Verizon Yahoo için 350 milyon dolar indirimi kabul ettirdi

HAKAN KARA
Abone Ol

ABD’nin en büyük iletişim sağlayıcılarından biri olan Verizon, dünyaca ünlü arama motoru Yahoo’yu satın alıyor. Fakat geçtiğimiz aylarda yaşanan siber saldırılar sonrası Verizon satın alım fiyatında 350 milyon dolarlık indirim talep etmişti. Bu talep Yahoo tarafından kabul edildi.

Alexa verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilen 5. sitesi olan Yahoo'nun satışında sona gelindi. Yahoo'nun yaşadığı güvenlik skandalları sonrası şirketi satın almak isteyenlerin tekliflerini geri çektiği ortamda Verizon, Yahoo ile olan ilişkisini kesmedi ve satın alma konusunda kararlı tutumunu devam ettirdi.
0. 44.6 milyar dolardan 4.48 milyar dolara!
İlk Türkçe yayınına başladığı döneme de rastlayan 4 Şubat 2008 tarihinde Microsoft, Yahoo! Inc. için 44.6 milyar dolarlık bir teklif yapmış, Yahoo! ise bu teklifi reddetmişti. 25 Temmuz 2016 tarihinde, Amerikan telekomünikasyon şirketi Verizon, Yahoo!'nun çekirdek faaliyetlerini 4.83 milyar dolara satın alacağını açıklamıştı. Fakat bu anlaşma sonrasında 2013 yılının ağustos ayında yaşanan siber saldırı sonucunda siteye üye olan 1 milyardan fazla kişinin bilgilerinin ele geçirildiği ortaya çıkmıştı. Şirket hakkında sonrasında 2014 yılında yaşanan siber saldırı ile 500 milyon kullanıcı hesabının daha ele geçirildiği basına yanmıştı. İki olayın satın alma anlaşmaları sırasında yaşanması ile bir çok firma satın alma fikrinden vazgeçmiş, sahada bir tek Verizon kalmıştı.
0. Yıl ortasında anlaşma tamam olur
Verizon'dan yapılan açıklamada yeni satış bedelinin 4.48 milyar dolar olduğu belirtildi. Satış sürecinin ise yılın ikinci çeyreğinde tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

Kaynak: prnewswire.com