Vincent Urban'ın belgesel tadında videolarıyla dünyaya kucak açın

HABER MASASI
Abone Ol

Alman gezgin Vincent Urban, gezdiği ülkeleri kısa videolar halinde adeta birer kapsül filme dönüştürmüş. En fazla 5 dakikalık olan bu videoların her biri sizi o ülkeye ışınlayacak kadar güçlü bir duyguya sahip.

Gezmek herkesin yapabileceği bir şey olsa da bu eylemi sanata çevirmek her babayiğitin harcı değil. Vincent Urban, yeteneğini hobisiyle buluşturarak seyrine doyum olmayan çalışmalara imza atmış bir isim. Türkiye'den Japonya'ya gezdiği pek çok ülkenin kültürel ve etnik ruhunu yansıttığı videoları sizlerle buluşturuyoruz.
0. Japonya
Tokyo, Osaka, Hiroşima ve Kyoto'yı kapsayan 3 haftalık bir demiryolu yolculuğunun mahsulü olan bu video, Uzak Doğu'nun merak edilen ülkesi Japonya'yla tanışmak için güzel bir başlangıç.
0. Türkiye
Türkiye için unutulmaz bir macera diyen Urban, 2 arkadaşıyla beraber İstanbul'dan Karadeniz'e oradan Doğu Anadolu'ya devam eden 4 haftalık bir yolculuk yapmış.

Videoyu izleyince sanatçının Türkiye'nin ruhunu tam anlamıyla kavradığını görüyoruz. Özellikle Anadolu insanının portrelerine bolca yer verdiği çalışma her izleyişte aynı heyecanı oluşturuyor.
0. Lübnan
2014 yılının Eylül ayında Suriyeli mülteciler için Lübnan'daki Bekaa bölgesine giden Vincent Urban, orada bir yardım kuruluşu tarafından ağırlanmış ve kalbinize işleyecek bu videoyu yapmış.
0. New York
Urban aslında New York'a 2011'in yazında sadece bir haftalığına gitmek istemiş. Fakat şehrin cazibesi onu bırakmamış ve bu büyülü yerde 3 aya yakın kalmış. Sadece bu videoyla şehrin kültürel çeşitliliğine dair pek çok şey bulabilirsiniz.
0. Umman
Sizin için seçtiğimiz son ülke Umman... Orta Asya'nın tarih kokan şehrine Mart 2014'te giden Urban, burada 2 hafta geçirebilmiş. Çöller, develer, tarihi kaleler, nane çayı onu en çok etkileyen şeylerden. İzleyeceğiniz videoda da bunların etkisini göreceksiniz.