Volvo araçları neden bu kadar sağlam?

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Arabalarla ilgili konular açılınca hemen herkes 'En sağlam arabaları Volvo üretir abi' tarzı cümleler kuruyor. Peki insanlara sürekli aynı cümleleri kurduran ne?

Volvo'nun araçlarında kullanılan logo demirin antik zamanlardaki simgesini temsil ediyor. Zaten meşhur bir cümle daha vardır: Volvo çeliği en fazla bu kadar eğebildiği için araçların tasarımı çok iyi değil.

2018 Volvo XC60 tüm çarpışma testlerinden başarıyla geçti
Teknoloji

Volvo S90 kaya gibi sağlam: Tüm çarpışma testlerinden tam puan aldı
Teknoloji

Volvo'nun logosu dayanıklılığı simgeleyen çelik şerit özel olarak seçilmiş. Zaten meşhur bir hikaye vardır. Bir gün bir gazeteci Volvo’nun tasarım müdürüne ağzını yayarak ''tasarımlarınız neden bu kadar sıradan?'' diye sorar tasarımcı da ona şöyle cevap verir; Çeliği ancak bu kadar bükebiliyoruz!

Volvo'nun ilklerine bir bakalım ve sizinle paylaşalım istedik gördük ki günümüzde bulunan çoğu güvenlik sistemini ilk kullanan Volvo firması olmuş.

İşte Volvo firmasının bulduğu güvenlik önlemleri:

  • 1944 – Ralli ve Nascar araçlarında kullanılan iç koruma kafesi1944 – Darbe aldığında dağılmayarak insanlara zarar vermesini önleyen Lamine Cam teknolojisi
    1958 – Şoför ve yanındaki kişi için emniyet kemeri1960 ve 1970 arasında güvenlikli bebek koltuğu, güvenlikli kapı kilitleri, arka koltuklara emniyet kemeri ve kemer takılmayınca yanarak öten sensörler.
    Yine aynı dönemlerde darbe emen direksiyon ve darbe emen tampon
    1984- Air Brake System (abs) – Ani Fren Sistemi
    1986- Spot lambalarının yukarıya çıkarılması ve duruşların net bir şekilde gösterilmesi
    1987- Hava yastıkları. İlk olarak sürücü için sonrasında tamamen tüm içeride
    1990’lı yıllarda ise park sensörleri ve diğer sensörler
    Otomatik fren sistemi - City safety: 35 km hızın üzerindeyken aniden önünde belireni fark ederek frenleme yapan sistem
    2004- yılında su tutmayan cam

''Volvo dünyanın en sağlam arabasıdır'' diyen kişiler bunlara dayanıyor olsa gerek. Sizce de Volvo en sağlam otomobil markası mı, yoksa tüm bunlar çok iyi bir PR çalışma başarısı mı?

0. Volvo araçların karıştığı kazalardan fotoğraflar:
0.
0.
0.