Washington'da barış masası: Zelenskiy, Trump'la görüşmek için bu ay ABD'ye gidecek
Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin savaşın sonlandırılmasına yönelik hazırlanan “barış planı” kapsamında bu ay ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmek üzere Washington’a gideceğini açıkladı. Cenevre’de yapılan temaslarda anlaşmanın ana maddelerinde uzlaşı sağlandığı belirtildi.
Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı bitirmeye yönelik “barış planı” çalışmalarının kritik bir aşamaya geldiğini ve Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin bu kapsamda ABD’ye giderek Başkan Donald Trump’la yüz yüze görüşeceğini duyurdu. Umerov’un açıklamasına göre, ziyaret için bu ay içinde en erken uygun tarihin değerlendirileceği ifade edildi.
Cenevre temaslarında ortak zemin
Umerov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ukrayna ve ABD’nin üst düzey temsilcilerinin Cenevre’de gerçekleştirdiği görüşmelerin verimli geçtiğini aktardı. Tarafların, barış planının temel hükümleri konusunda müşterek bir anlayışa ulaştığını belirten Umerov, sürecin ilerlemesi için Avrupa ülkelerinin desteğini önemsediklerini vurguladı.
Trump’ın rolüne vurgu
Açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın savaşı sona erdirme yönündeki girişimlerini olumlu karşıladıklarını söyleyen Umerov, Washington’da yapılacak görüşmenin barış sürecinin son adımlarını netleştirmesi açısından kritik olduğunu ifade etti.