WhatsApp mesajlarım ne zaman okundu?

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Dünyanın en fazla kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta basit bir yöntemle gönderilen mesajların ne zaman okunduğunu öğrenebilmek mümkün.

Her gün 60 milyarı aşkın mesajın gönderildiği WhatsApp, uzunca bir süredirdijital iletişimin en önemli oyuncusu. Öyle ki geçtiğimiz haftalarda uygulamada yaşanan birkaç saatlik erişim sıkıntısı bile insanların milyonlarca şikayet talebi oluşturmasına sebep oldu.

Sosyal medya ayakta: WhatsApp çöktü!
Teknoloji


Dünya genelinde bir milyarı aşkın kullanıcıya erişen WhatsApp'ın çeşitli ipuçları da var. Mesela küçük bir hile sayesinde WhatsApp'ta çevrimiçi olmadan ve mavi tik göndermeden gelen mesajları okumak mümkün.

WhatsApp'ta çevrimiçi olmadan mesajları okumak mümkün
Teknoloji

Herhangi bir metin, fotoğraf ya da video üzerinde parmağınızı basılı tutup,

Peki ama gönderilen mesajların okunduğu nasıl anlaşılır? Çift mavi tik, mesajın gönderildiği ve karşı tarafından mesajı okuduğunu gösterir. Grup sohbetlerinde veya toplu mesajlardaki onay işaretleri ise tüm grup üyeleri mesajları okuduğunda mavi tik şeklinde görünür.

''Bilgi'' kısmı üzerinden mesajın iletildiği ve okunduğu zaman görüntülenebiliyor.

Gönderilen mesajı karşı tarafın ne zaman okuduğunu öğrenebilmek de mümkün. Bunun için gönderilen mesaj, fotoğraf ya da video üzerinde parmağınızı basılı tutup "bilgi" kısmına gelmeniz yeterli. Akabinde açılan ekranda mesajın ne zaman iletildiği ve karşı tarafın mesajı ne zaman görüntülediği bilgisine tarih ve saat bazlı olarak erişilebiliyor.

Mavi tik yanıltmasın: WhatsApp'ın bilinmeyen özelliği ortaya çıktı
Teknoloji