WhatsApp'ta canlı konum paylaşma nasıl yapılır?

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

WhatsApp'ın hem Android hem de iOS için yayınlanan güncellemesi sayesinde artık platform üzerinden canlı konum paylaşımı yapılabiliyor. İşte WhatsApp'ta canlı konum paylaşma yöntemi.

1.3 milyarı aşan kullanıcı sayısıyla en fazla tercih edilen mobil uygulamalar arasında yer alan WhatsApp, yeni özellikleri test etmeye devam ediyor. Onaylı hesap, resim içinde resim ve gece modu gibi yenilikler üzerinde çalışan platforma son olarak "canlı konum paylaşma" sistemi de eklendi. Böylece artık kullanıcılar kişi rehberindeki arkadaşlarıyla konumlarını gerçek zamanlı olarak paylaşabiliyor.

WhatsApp'ta canlı konum paylaşımı nasıl yapılır?

WhatsApp'ta canlı konum takibi için öncelikle paylaşım seçenekleri üzerinden ''Konum'' bölümüne erişmek gerekiyor.

Hem Android hem de iOS mobil uygulamalarına dahil edilen "canlı konum paylaşma" özelliğini kullanmak ise gayet basit. Bu özellikte bir kişi ya da grupla paylaşım yapmak için öncelikle sohbet penceresi üzerinde sol alt kısımda yer alan paylaşım seçeneklerini açmak gerekiyor. Akabinde buradan "Konum" düğmesi üzerinden alt seçenekleri açmak şart.

En güvenli mesajlaşma uygulaması hangisi?
Teknoloji

WhatsApp nasıl şifrelenir?
Teknoloji

Canlı takip için ikinci aşamada ''Paylaşım'' bölümünü aktif etmek şart.

Daha sonrasında canlı konum paylaşımının süresini seçmek kâfi. Yani böylece uygulamada 1, 2 ya da 5 dakika seçenekleri üzerinden belirlenen süre zarflarında canlı takip yapılması sağlanabiliyor. Elbette buna ek olarak sürekli anlık takip isteyenler için de "Enabled Indefinitely" özelliği mevcut.

Canlı konum takibini belirli dakikalarla sınırlayabilir ya da doğrudan sınırsız paylaşım için ''Enable indefinitely'' seçeneği kullanılabilir.

Android'de 1.16.399 ve iOS'ta ise 2.17.3.28 güncellemesiyle birlikte gelen bu özellik henüz tüm kullanıcılara ulaşabilmiş değil. Kademeli bir güncelleme mekanizması sunulduğu için bir süre daha beklemek gerekebiliyor.

Dört gözle bekleniyor: WhatsApp'a eklenecek 5 özellik!
Teknoloji

Bilgisayar'dan WhatsApp'a nasıl girilir?
Teknoloji

WhatsApp canlı konum paylaşımının kullanım alanları neler?

WhatsApp'ta canlı konum paylaşım özelliğinin daha çok ebeveynler tarafından tercih edileceği düşünülüyor. Zira çocukların bulunduğu konumu anlık olarak takip etmek anne-baba için büyük önem arz ediyor. Öte yandan nokta atışı konum bilgisi verdiğinden dolayı birçok farklı kişinin bulunduğu WhatsApp gruplarında toplanma alanları için de bu özelliğin kullanılması söz konusu.

WhatsApp'tan gelen konum Yandex Maps ile nasıl açılır?
Teknoloji