X-Men filmlerinin en kötüsü: Dark Phoenix

ÖMER FURKAN ÇINAR
Abone Ol

ABD yapımı filmlerin peşi sıra vizyona girdiği ve üst üste gişe rekorlarının kırıldığı 2019 yılında belki en merakla beklenen filmlerden birisi de X-Men serisinden tanıdığımız süper kahraman Dark Phoenix'in hikayesiydi.

Başrolünü Game of Thrones'tan tanıdığımız Sansa Stark yani Sophie Turner'ın üstlendiği film, açılış haftasında son zamanların en kötü gişe rakamlarını elde etti.

20th Century Fox yapım şirketinin imzasını taşıyan film, ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre 33 milyon dolar izlenme geliri yakaladı.

Dark Phoenix'le birlikte, Aladdin, Detective Pikachu, John Wick ve Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2'nin gişe rakamları belli oldu.

Game Of Thrones dizisinde canlandırdığı Sansa Stark karakteri ile ismini dünyaya duyuran Sophie Turner, bu kez X-Men serisinin son filmi Dark Phoenix rolü ile sevenlerinin karşısına çıktı. Ancak izleyenler de yapımcılar da hayal kırıklığına uğradı. Filme getirilen yoğun eleştiriler kendisini gişe rakamlarında da hissettirdi. Dark Phoenix, X-Men filmleri arasında açılış haftası baz alındığında en kötü açılış yapan yapımlar arasında yer aldı.

Netflix'in 'Cyberpunk' serisi Love, Death & Robots 2. sezon onayı aldı
Hayat

Dark Phoenix filminin başrolünü Sophie Turner üstlendi.

  • 20th Century Fox imzasını taşıyan ve yılın iddialı yapımları arasında gösteriler film, vizyona girdiği ilk hafta 33 milyon dolar ile gişede ancak ikinci sıraya yükselebildi.

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı ilk filmiyle oldukça büyük beğeni toplamıştı. Serinin ikinci filmi de aynı şekilde başarılı bir gişe rakamı elde etti.

ABD Box Office'inin zirvesindeki filmler resmi olarak açıklandı. Bu verilere göre animasyon türündeki yıldız seslendirme kadrolu Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2, listenin zirvesine geçti. Ayrıca haftanın en çok gişe yapan filmleri arasında geçtiğimiz hafta vizyona giren Dark Phoenix de bulunuyor.

0. Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2
Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Ellie Kemper, Lake Bell, Jenny Slate, Dana Carvey, Albert Brooks, Hannibal Buress, Bobby Moynihan, Nick Kroll, Pete Holmes ve Harrison Ford gibi isimlerin seslendirme kadrosunda yer aldığı Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2, ABD Box Office'inin zirvesine yerleşti. Film, açılış haftasında 48,035,000$ gişe hasılatı elde etti.
0. Dark Phoenix
Evcil Hayvanların Gizli yaşamı 2'yi takip eden film ise son X-Men filmi olan Sophie Turner başrollü Dark Phoenix oldu. Dark Phoenix, X-Men filmleri arasında pek de parlak olmayan bir gişe hasılatı elde ederek 33,000,000$ ile ikinci sıraya geçti. 
0. Aladdin
Listenin üçüncü sıradaki filmi  Will Smith, Mena Massoud ve Naomi Scott'ın başrolünde yer aldığı Aladdin oldu. Aladdin, hafta sonu 24,500,000$, toplamda ise 232,385,926$ gişe elde etti.
0. Godzilla: King of Monsters
Yeni Godzilla uyarlaması Godzilla: King of Monsters ise haftanın dördüncü filmi oldu. Godzilla ikinci haftasında, hafta sonu 15,540,000$, toplamda ise 78,597,097$ elde etti.
0. Elton John - Rocketman
Elton John biyografisi olan Taron Egerton başrollü Rocketman, ikinci haftasında bulunuyor. Rocketman hafta sonu 14,000,000$ elde ederken, toplamda 50,498,756$'a ulaştı.