Yalnızca doksanlı yıllarda çocuk olanların hatırlayacağı 13 yayın

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Çocukluğu doksanlı yıllara denk gelen çocuklar olarak çok şanslısınız! Çünkü birçok şeyi tam tadında tadıp, yaşadınız. Yalnızca bu dönemde çocukluğunu yaşamış kişilerin hatırlayabileceği, o döneme özgü şeyler ise nostalji kuşağı köşenizin hep en başında yer alıyordur kuşkusuz.

Atari oynamaktan kalan boş vakitlerinizde televizyon ekranına geçiyorsanız ya da sabahları uyanmak sizin için güzel bir çizgi filmin habercisiyse bu yayın kuşağı ile karşılaşmış ve bu çizgi filmleri ve programları izlemişsiniz demektir. Mazide keyifli bir yolculuk yapmaya hazır mısınız?
1. Show Tv jenerik müzikleri
Her yayına uygun müzikleri olurdu. Hele ki öğleden sonra yayınlanan çizgi film müziği ile gelen mutluluk hissi...
2. Öğle keyfi: Afacan Dennis
Düşman başına denilecek karakteriyle Afacan Dennis, izlemekten en zevk aldığınız çizgi filmler arasındadır kuşkusuz. Show tv çizgi film jenerik müziğinin ardından gelen mutluluğu 2 katına çıkarırdı eminiz.
3. Çocukluk efsanesi: İyi çocuk olmak ve şirinleri görmek
Her sabah kahvaltısına bir reçelli ekmek ya da kakaolu sütün kattığı lezzet kadar tat katan bu çizgi filmin bıraktığı etki daha jeneriğinden kendisini belli ederdi. Özellikle yaramaz çocuğunun uslu durmasını isteyen anneler için çok fazla kullanılan bu söze inanmayan çocuk yoktu kuşkusuz...
+ İyi oluyorum yine de göremiyorum
- Demek ki tam olarak iyi bir çocuk olamamışsın.
+ !?!?


4. Hafta sonu gezmesinden önce: Jim Carey
Çizim hali oyuncu Jim Carey'e benzeyen ierleyen yıllarda Carey'in oynadığı bir de sinema filmi çekilen bu çizgi film; Cumartesi günlerinin vazgeçilmeziydi elbette.
5. Annelerin en sevdiği çizgi film: Temel Reis
Ispanak yeyip güçlü olma özelliği sayesinde özellikle erkek çocuklarını ıspanak yemeye teşvik konusunda oldukça etkili olmuştu. Eminiz sizler de Temel Reis'i Karadenizli zannediyordunuz.
6. İngilizceyi sevdiren seri: Ozmo
Sabah gazetesi ile birlikte kitapları da dağıtılır, herkes severek alır anlamasa da okumaya çalışırdı. Çizgi filmi ise bir ayrı güzeldi.
7. Önüm-arkam-sağım-solum Tolga Abi!
Bir Hugo ile Tolga Abi bir de Susam Sokağı'nın Tolga abisi vardı o dönem. Her ikisi de çok sevilirdi, bu programları izleme sebebiydi.
8. Kağıt bebekler
Her kız çocuğunun almak için annesinin gözünün içine baktığı oyuncaklardı bunlar. Özenle kesilen bebekler ve kıyafetler birbirleri ile birleştirilir ve evcilik oyunlarına eşlik ediverirdi.
9. Kanal D Çocuk Kulübü
Her ne kadar 2000'ler'de de devam etmiş olsa en özel yıllarını '90'lar da yaşadı. Popülaritesi ile zirveyi oynayan Yıldız Asyalı'nın sunuculuğunu yaptığı programın logosundaki palyaçoyu da, palyaço'nun sesini de kimse unutamazdı. O ses kime ait derseniz; bakınız: Volkan Severcan...
10. Ne dergileri unutulur ne filmi: Ağaç kakan Woody
Ağaç kakan Woody sayesinde, böyle bir hayvan olduğunu öğrenmiştiniz kabul edin.
11. Bugün olsa aynı zevkle okuyacağınız Ayşegül serisi
Özellikle Marcel Marlier çizimleriyle daha da değerli ve anlamlı hale gelen bu seriyi unutmak mümkün müdür? Her kız çocuğunun mutlak suretle yanı başından eksik etmediği bir seriydi.
12. Bonus 1
13. Bonus 2: Üzerlerinde insan resmi olan Mis pudingler