Yapay zekada son nokta: Facebook'a hatalı şifreyle giriş yapabilmek mümkün

HABER MASASI
Abone Ol

Facebook, yapay zekanın geldiği son noktayı kanıtlar nitelikte bir özellik duyurdu. Artık kullanıcılar hatalı şifre yazdıklarında dahi sisteme giriş yapabilecek.

Birkaç hafta önce yeni istatistikleri paylaşan Facebook, kullanıcı sayısının 1.86 milyara yükseldiğini açıklamıştı. Şirket elbette hem mevcut kitleyi elinde tutmak hem de yeni kullanıcılara erişmek için sürekli güncelleme yapmak zorunda. Dolayısıyla masaüstü sürüm ve mobil uygulamalar daima güncelleniyor ve yeni özellikler sayesinde daha da kullanışlı hale geliyor.
Facebook ya da benzer sosyal mecralar için en önemli ayrıntılardan biri kullanıcı verilerinin güvenliği. Geçtiğimiz dönemlerde iki aşamalı doğrulama sistemini hayata geçiren Facebook, bu sayede hesapların çalınmasının önünü almıştı. Facebook'un kullanıcılardan beklentisi karmaşık ve olabildiğince güçlü bir şifre belirlemeleri. Elbette uzun ve hayli karmaşık şifreler de bazı kullanıcıları zaman zaman sıkıntıya düşürebiliyor; çünkü kullanıcılar oluşturdukları şifreleri unutabiliyor ya da yanlış girebiliyor.
İşte yeni geliştirilen özellik de tam olarak bu noktada devreye girerek, yazım yanlışı olan şifreleri dikkate almamaya başlıyor. Yani aslında bundan böyle Facebook'un yapay zeka sistemi sayesinde kullanıcıdan emin olunduğunda şifreler hatalı yazılımlar sonucu sıkıntı çıkarmayacak ve sosyal ağa erişimde herhangi bir problem olmayacak.

Sistem esasında şu şekilde işliyor: Facebook'a kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğinizde şifrenin sonuna ekleyeceğiniz bir karakter kullanıcı bazlı bir hata kabul ediliyor ve sisteme yine de giriş yapılabiliyor. Bu husus yalnızca şifre sonuna eklenen bir karakter için geçerli. Yani eğer bu bir karakter şifrenin en başına eklenirse Facebook'a giriş söz konusu olmuyor.