Yavuz Sultan Selim Camii'nin örnek projesi tamamlandı

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Geçtiğimiz aylarda örnek bir proje başlatarak 40 gün boyunca sabah namazına katılan çocuklara bisiklet hediye edileceğini açıklayan Yavuz Sultan Selim Camii imamı Abdullah Kılıç, bu sabah birçok farklı önemli ismin katılımıyla düzenlenen ödül töreniyle çocuk ve gençlere hediye bisikletlerini dağıttı.

Birçok farklı dernek ve ilim vakfıhem çocuk hem de gençlerin camiye giderek dini bilgilerini geliştirmeleri için teşvik eden çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Yavuz Sultan Selim Camii ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "40 gün sabah namazı" projesi de büyük önem taşıyor.

İstanbul Fatih'te bulunan Yavuz Sultan Selim Camii imam hatibi Abdullah Kılıç, geçtiğimiz dönemlerde çocuk ve gençlerin cemaate katılarak namazlarını eda etmesi için örnek bir proje başlatmış; 40 gün boyunca sabah namazlarını cemaatle kılanlara bisiklet hediye edileceğinin sözünü vermişti.

Bugün sabah namazının ardından düzenlenen törende çocuklar bisikletlere ek olarak bir de plaketle ödüllendirildi.

Önemli isimlerin katılımıyla bu sabah gerçekleştirilen özel törende namazlarını aksatmayan çocuk ve gençlere toplamda 420 hediye bisiklet dağıtıldı.

Yavuz Sultan Selim Camii imamı Abdullah Kılıç, çocuk ve gençlerin cemaate kazandırılması konusunda Osmanlı döneminde de benzer projeler yapıldığını bildirdi.

Projenin başlatılmasıyla Türkiye'nin birçok farklı noktasından destek aldıklarını belirten Yavuz Sultan Selim Camii imamı Abdullah Kılıç, "böyle bir çalışma başlattığımızı duyanlar bizi arıyor; bir bisiklet de biz hediye etmek istiyoruz diyorlar. Çocuk ve gençlerin camiye gitmesi yetişkinleri fazlasıyla memnun ediyor." şeklinde konuştu. Bu çalışmanın asıl amacının çocuk ve gençlere camiyi sevdirmek olduğunu belirten Kılıç, teşvik etmek amacıyla da bisiklet hediye ettiklerini bildirdi.

Cami avlusuna numaralandırılan dizilen ve sırasıyla sahiplerine teslim edilen bisikletler çocuklarda büyük heyecana sebep oldu.
17 Haziran'daki sabah namazına müteakip düzenlenen organizasyonla hediye bisikletlerine kavuşan birçok genç, sabahları erken kalkmanın artık zor olmadığını ve bundan böyle aynı istikrarı devam ettirip namazlarını cemaatle kılacaklarını belirttiler.
Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, çocuk ve gençlere seslenerek önemli tavsiyelerde bulundu.
"Diriliş sabah namazıyla başlayacak" sloganıyla yola çıkan projenin bugünkü ödül törenine Başbakan Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz,AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan ve Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit başta olmak üzere birçok farklı önemli isim katıldı.

Organizasyonda çocuk ve gençlerin en çok dikkatini çeken ayrıntılardan biri ise Hacivat-Karagöz gösterisiydi.

Yaptıkları etkileyici konuşmalarla çocuk ve gençlere ilham veren isimler, geleceğin mimarlarından özellikle birlik veberaberlik konusunda sözler de aldı. Organizasyon çocukların hayli dikkatini çeken Hacivat - Karagöz gösterisi ve kukla oyunlarıyla son buldu.

Yavuz Sultan Selim Camii'nin örnek projesi tamamlandı
Yavuz Sultan Selim Camii ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü projede 40 gün boyunca sabah namazına katılan çocuklara bisiklet hediye edildi.