Yayınlandığı akşam tüm bardakları doldurtup,ekran başına geçirten dizi: Ekmek Teknesi

HABER MASASI
Abone Ol

Her dizide göremeyeceğiniz karakterleri, sımsıcak hikayeleri ve içtenliğiyle; başlasa yine izlettirecek olan bir yapımdı...

Ekmek Teknesi deyince aklımıza gelen karakterleri ve hikayelerini sizler için derledik
0.
Dizi; Nusret adında bir fırıncının ve çevresinde gelişen olayların hikayesini anlatırdı bizlere. 5 kızı olan Nusret, mahallelinin babası olarak kabul edilirdi. İnançlı, adaletli ve olgun bir kişiliğe sahip oluşu bu duruma etki ederdi.
0.
0.
+ Biz eksilttik Allah arttırsın, sofrayı da kuran kaldırsın
+ Lan Jale!
+ Tüm bardaklar dolsun!
+ Kahve milletinin insanları
gibi cümleleri hayatımıza kazandıran bu dizi olmuştu. O dönem oyuncu olan herkesin, 1 bölüm dahi olsa oynamak isteyeceği bu dizi içerisinde çeşit çeşit hikayeler barındırırdı.


0.
0. Cengiz ve Kirli
Hikayenin belli başlı tiplemeleri mevcuttu. Bunlardan ilki: Kirli ve Cengiz idi. Kirli; yıkanmayı sevmemesi, Cengiz ise işe yaramamazlığı ile ünlüydü. Kadir Çöpdemir ve Peker Açıkalın ikilisini tanıtıp sevdiren, bu rolleri olmuştu.
0.
0. Korkut ve Bican / Korkut ve Jale
Mahallenin 2 bıçkın delikanlısı olan Korkut ve Bican karakterleri aralarındaki diyalog ile çok sevilmişlerdi. Korkut ve Nusret'in ortanca kızı olan Jale'nin arasındaki ilişki ise bugün halen daha dizinin unutulmazları arasındadır.
0. Celal
"İnsan güzel bir şey söylemek için neden utansın ki?"
Ahmet Yenilmez'in canlandırdığı Celal karakteri; mahalleliye abilik yapan fakat Nusret'e olan saygısından da asla vazgeçmeyen, çabuk parlayan bir karakterdi.
0. Heredot Cevdet
Tüm bardakları doldurma anı Heredot görüldüğü anda başlardı. Her akşam mahalleli kahvehanede toplanır, onun anlattığı hikayeleri dinlerdi. Hikaye bittiği anda ise, ana mesajı anlamak için Nusret ustaya gidilirdi.
0.
0. Nusret Baba ve kızları
Her birinin ayrı bir hikayesi olurdu. Kimi sevdasından, kimi hayalinden, kimi uçarılığından yaşardı ne yaşarsa. Yine de daima babalarının en sevdiği, annelerinin hep azarladığı küçük kızlarıydı onlar.
0.
0.
0. Bonus