Yeni bir araştırma, 'uzatmalı' COVID-19 hastalarının gençlerde yaygın olduğunu ortaya koydu

HABER MASASI
Abone Ol

İngiltere'de yürütülen bir araştırmaya göre, yaklaşık 60 bin kişide koronavirüs semptomları üç aydan uzun süre görülmeye devam etti. Bu hastaların gereken tedavi alamadıkları belirtildi. Sağlık Bakanı Hancock durumu kabul ederek, "uzatmalı koronavirüs hastalarının" gençler arasında daha yaygın olduğunu belirtti.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre yaklaşık 60 bin kişide COVID-19 semptomları üç aydan uzun süre görüldü.

Koronavirüs için aşı bulunduğu an ne olacak?
Tüm dünya dört gözle koronavirüs aşısını bekliyor, bilim insanları çalışmaya devam ediyor 👨🔬 Aşı projeleri tamamlandıktan sonra ne olacağı ise büyük merak konusu 🤔 Süreci ve sonrasında olacakları Tubitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile konuştuk


Guardian'ın haberine göre; "Uzatmalı COVID" olarak da adlandırılan bu vakalarda hastaların gereken tedavileri de göremedikleri belirtildi.

300 bin kişide bir aydan uzun sürdü

Cep telefonu uygulaması temel alınarak yapılan koronavirüs semptomları araştırmasını yürüten King's College London Üniversitesi genetik epidemiyoloji profesörü Tim Spector, yaklaşık 300 bin kişide semptomların bir aydan uzun süre görüldüğünü söyledi.

60 bin kişide üç aydan uzun süre belirti görüldü

Semptomların üç aydan uzun süre görüldüğü 60 bin hasta arasında bazılarının durumu ciddiyetini korudu ve nefes darlığı, yorgunluk hissi geçmedi. Bazıları da tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kaldı. Bazı hastalar da alışverişe gitmek, merdiven çıkmak gibi günlük işlerini halledemediklerini söyledi.

İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock (Arşiv)

BBC Radio 4'te File on 4 programına konuşan Spector, "Bu insanların unutulma riski var" dedi.

Pazartesi günü LBC radyosuna konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da bazı hastalarda semptomların altı aya kadar görülmeye devam ettiğini kabul edip "Altı aydır hasta olanlar dahil, uzatmalı COVID-19 vakaları gençler arasında yaygın" dedi.