Yeni nesil ucuz iPad tanıtıldı: Apple iPad 9.7 2018

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Apple, bugün Chicago'da düzenlediği etkinlikte yeni nesil 9.7 inç ekranlı iPad'i tanıttı. Öğretmen ve öğrencilere özel olarak geliştirilen ürünün en önemli avantajı ise 299 dolara satılıyor olması.

Apple, bugün Lane Tech College Prep High School'da düzenlenen etkinlikte "eğitim" odaklı mevcut projelerini duyurarak, hem öğretmen hem de öğrenciler için birçok farklı çalışma yaptıklarını duyurdu. Her ürün / teknoloji duyurusunda olduğu gibi sahneye öncelikle şirketin CEO'su Tim Cook çıktı. Apple'ın eğitimi çok önemsediğini, çocukları ve öğretmenleri çok sevdiğini ifade etti.

Öncelikle Tim Cook sahneye çıktı. Fotoğraf: Engadget!

Daha sonrasında 40 yılı aşkın süredir çocukların kreatif beyinlerini açığa çıkarmak için ilham verebilecek birçok çalışma yaptıklarını duyurdu. Mac'ler, iPad'ler ve diğer Apple ürünlerinin öğrenciler ve öğretmenler tarafından aktif olarak kullanıldığını da özellikle belirtti.

iPad 9.7 2018

İşte yeni iPad! Fotoğraf: Engadget

Ve daha sonrasında beklendiği gibi 9.7 inç ekrana sahip yeni nesil Apple Pencil destekli iPad tanıtılmaya başlandı. Gündem öğretmen ve öğrenciler olduğu için etkinlikte kullanılan görseller de bu doğrultuda epey eğlenceli şekilde tasarlanmış denilebilir.

Keynote sayesinde kalem desteğiyle işlevsel sunum hazırlamak mümkün. Fotoğraf: Engadget!

Özelliklere baktığımızda 9.7 inç'lik (1536 x 2048 piksel) Retina ekran, A10 Fusion yonga seti, 3 GB RAM, parmak izi okuyucu, 8 MP'lik arka kamera, FaceTime destekli HD ön kamera, 10 saate kadar kullanım süresi ve 300 Mbps'e varan kablosuz bağlantı hızı dikkat çekiyor.

Yeni iPad'in görüntüsü bu şekilde.

Etkinlik sırasında kalemden özellikle belirtiliyor. Zira Apple Pencil desteği eğitimciler ve öğrenciler için büyük önem taşıyor. Not alma, çizim yapma ve benzeri işlemler kalemler sayesinde çok daha kolay ve hızlı bir şekilde halledilebiliyor. Ücretli / ücretsiz eğitim uygulamaları sayesinde yeni iPad'lerin birçok kişi tarafından kullanılacağı ifade ediliyor.

Gelelim fiyat kısmına. iPad 9.7 2018'in okullar için fiyatı 299 dolar. Ancak, aynı ürünü son kullanıcılar satın almak istediği zaman ödemesi gereken tutar 329 dolar oluyor. Tabii Türkiye için fiyatları şimdiden öngörebilmek mümkün değil.

Güncelleme: Fiyatlar da belli oldu. Apple Pencil'ın ayrıca satıldığını ve 479 TL fiyat etiketine sahip olduğunu belirtmekte yarar var.

iPad 9.7 2018'in Türkiye'deki fiyatları netleşti
Teknoloji