Yeşilçam starlarının sinemadaki ilk rolleri

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Hayranlıkta anne ve babalarımızın sınır tanımadığı yeşilçam starlarının ilk zamanlarını merak ediyor musunuz? Öyleyse; doğru yerdesiniz.

Yüzden fazla film, onlarca ödül, milyonlarca hayran... Bugün Yeşilçam sineması deyince akla gelen isimlerden bazılarının ilk rollerini sizler için araştırıp içerik haline getirdik.

Hepsi toy ve heyecanlı. Hayranı olduğunuz isimlerin kamera karşısındaki ilk hallerini görmeye hazır mısınız?

1. Halit Akçatepe - Bir Dağ Masalı
Henüz 9 yaşındayken rol aldığı bu filmin yapım yılı 1947. Yeşilçamın ilk çocuk oyuncuları arasındadır kuşkusuz.
2. Hülya Koçyiğit - Susuz Yaz
Henüz 16 yaşında bir konservatuar öğrencisiyken oynadığı ilk filmidir. Bu film ile Berlin Film Festivalinde "En İyi Film" ödlünü alma başarısını elde etmiş ve sinema dünyasına büyük bir yıldız olarak doğmuştur.
3. Şener Şen - Hizmetçi Dediğin Böyle Olur
Şener Şen'in figüran olarak başladığı sinema kariyerindeki ilk rolüdür. Filmin başrolü Fatma Girik'tir. Şener Şen ise replikli figüranlardandır.
4. Kemal Sunal - Güllü Geliyor Güllü
Bir bu filmin bir de Tatlı Dillim filminin ilk filmi olduğu söylenir Sunal için. Dublaj yapıldığı için yüksek ihtimal ile bu film olabilir kanısını ileri sürüyorum. Türkan Şoray'ın Karadenizli bir kadını, Ediz Hun'un ise evlenmek zorunda kaldığı adamı canlandırdığı filmde Kemal Sunal, figüran diyebileceğimiz bir yan rolde seyirciyle buluşuyordu.
5. Perihan Savaş - Sev Dedi Gözlerim

Şimdilerde Çukur evimiz Sultan anamız desek de onun için, o Türk sinemasının en bilinen kadın aktrislerinden biriydi. Oynadığı filmler, kazandığı ödüllerle sinemaya damgasını vurmuştu.