Yıllar geçse de üstünden etkisini halen sürdüren sahneler

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Bazı sahneler vardır... Üzerinden yıllar geçse de hep o ilk izleyiş anındaki tadı verir. Siz yetişkin bir birey de olsanız, çocuk yaşta hissettiğiniz o duyguyu en derinden yaşarsınız.

Sinema; süresi belki 1 belki 2 saat süren, izleyene derin izler bırakan bir sanat dalı. Her film iz bırakır mı derseniz elbette hayır cevabını veririz.

Fakat biliriz ki bazı sahneler yıllar geçse de üstünden etkisini hiç kaybetmez. Belki güldürür, belki hüzünlendirir ama hep aynı etkiyi bırakır.

Biz sizler için, aynı etkiyi bırakan sahneleri derledik. Eminiz, ilk izlediğiniz anda hissettiğiniz etkiyi yine hissedeceksiniz.

0.
0. Babam ve Oğlum - Gitme deseydim

Çağan Irmak'ı Çağan Irmak yapan kült olmuş bir eser. Çetin Tekindor'un oynamayıp yaşadığı bu sahnede, bir babanın oğlunu kaybediş anı ve onun oluşturduğu çaresizlik en derininden resmedilmişti. 

0.
0. Organize İşler - Şimdi sizin aklınızda 2 soru var

Cem Yılmaz ile özdeşleşen dayak kavramını sanat kavramı ile buluşturan bir sahneydi. Müslüm denen bir hıyar varmış sözü ve devamında yaşananlar, filmin kilit noktasını oluşturmuştu. Diyebiliriz ki filmin adı geçince akla gelen ilk sahne budur.

0.
0. Organize İşler - Araba nerede?

Organize İşler ile devam ediyoruz. Filmin en akılda kalıcı ikinci repliği kuşkusuz ki 'Araba nerede?' olmuştu. Yılmaz Erdoğan ve Tolga Çevik'in oyunculuğuyla daha da farklı bir mana kazanan bu replik, bir dönem herkesten sıkça duyduğumuz bir iş olmuştu.

0.
0. Vizontele - Peki Zeki Müren'de bizi görecek mi?

Vizontele filminin halen etkisini kaybetmeyen, üzerine capsler bile yapılan repliği kuşkusuz. Ne sahneyi unutmak mümkün ne de oluşturduğu etkiyi.

0.
0. Her Şey Çok Güzel Olacak - Bilemiyorum Altan

'Bilemiyorum Altan' repliği o kadar içimize işledi ki gündelik hayatta bile kullanılır oldu. Öyle ki Cem Yılmaz, yıllar sonra aynı sahneyi Pek Yakında filminde de kullandı.

0.
0. Kelebeğin Rüyası - En Kısa Şiir

Yılmaz Erdoğan'ın gerçek bir hikayeden esinlenilerek yazdığı Kelebeğin Rüyası, en kısa şiir sahnesiyle büyük dikkat çekmişti. Filmden bahsedince akla gelen ilk sahnelerden biri olan bu sahne, izleyen kişilerde hep aynı etkilenme hissini bırakıyor.

0. Bonus