Yunanistan en işlek havalimanını satıyor

HABER MASASI
Abone Ol

Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik kriz sürerken, özelleştirmeler de devam ediyor. Ülkenin en büyük ve en işlek havalimanı olan Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın yüzde 30'u özelleştiriliyor.

Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik sarsıntılar devam ediyor. Bu süreçte Yunanistan, elinde avucunda ne varsa satıyor. Atina yönetimi şimdi de, yeni kaynaklar oluşturabilmek adına mevcut kurumları özelleştiriyor.

Ülkede özelleştirmeden sorumlu olan Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu (HRADF) tarafından yapılan açıklamada, “Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın işletmecisi Atina Uluslararası Havalimanı SA'nın (AIA) yüzde 30 hissesinin satışı için talep toplanıyor” denildi.

Yunanistan Türkiye'yi AB'ye şikayet edecek
Gündem

Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın kuşbakışı görünümü

Kurum, önce ön eleme ardından da bağlayıcı tekliflerin alınacağı iki aşamalı bir özelleştirme yapılacağını belirtti. Duyuruda, ilgilenenlerin 30 Eylül tarihine kadar başvurması gerektiği belirtildi.

14 havalimanı devredildi

2015 yılında Yunanistan, 14 havalimanının kontrolünü 1.3 milyar Euro karşılığında Alman Fraport şirketine devretmişti.

Yunanistan'ın tazminat talebi Alman basınının gündeminde
Gündem

Ne olmuştu?

2009 yılından bu yana ciddi bir borç krizi yaşayan Yunanistan ekonomik krizi aşmak için kemer sıkma politikalarını kabul etmek zorunda kalmıştı. Bu da muhalefetin ve halkın tepkisine yol açmıştı.

Kıbrıs’ta ipleri geren bölge: Doğu Akdeniz
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bir süredir çatışmaların merkezinde yer alıyor. Tek taraflı aldığı kararlar ve Yunanistan, Amerika ve İsrail gibi devletlerin desteğiyle bölgede Türkiye'yi safdışı bırakmaya çalışıyor. Türkiye de ustalıkla süreci yönetmeye çalışıyor. Birçok ülke savaş gemilerini Doğu Akdeniz'de tutarken yaşanan anlaşmazlıklar dünyayı tedirgin ediyor. Peki Doğu Akdeniz'de neler oluyor? Doğu Akdeniz'den doğalgaz çıkması bölge dengelerini nasıl etkiliyor? Çok Net'te bu hafta sizler için araştırdık.