Zonguldak'ta fırtına gemiyi ikiye böldü: Gemi personeli tahliye edildi

HABER MASASI
Abone Ol

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına gemiyi ikiye böldü. Kıyıya sürüklenen Panama bandıralı kuru yük gemisinin parçası, limanın betonlarına ve amfi tiyatroya zarar verdi. Gemi personeli tahliye edildi.

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle ikiye bölündükten sonra kıyıya sürüklenen geminin personeli tahliye edildi.

Ereğli Limanı'nda demirleyen Panama bandıralı kuru yük gemisi, bölgede etkili olan fırtına nedeniyle ikiye bölündü. Kıyıya sürüklenen geminin parçası, limanın beton duvarlarına çarptı ve kıyıdaki amfi tiyatroya zarar verdi.

Zonguldak Ereğli'de bir yük gemisi karaya oturarak parçalandı
Zonguldak Ereğli'de sağanak ve fırtına nedeniyle karaya oturan bir yük gemisi parçalandı. Karaya çarparak ikiye bölünen yük gemisini paylaşan sosyal medya kullanıcısı, fırtınanın şiddetini video ile gösterdi.

İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Gemide bulunan yabancı uyruklu 13 personel, ekiplerce tahliye edilerek Ereğli Öğretmenevi'ne yerleştirildi.

Çevrede güvenlik önlemleri alan ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Meteoroloji'den 24 ile uyarı: İstanbul’da kar yağışı başladı
Jurnal.ist

Şile'de şiddetli yağış nedeniyle dere taştı
Şile'de şiddetli yağışın etkisiyle derenin taşması sonucu birçok iş yerini su bastı, fırtınada ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi.

Şile Ağva'da sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Derenin kenarında bulunan birçok iş yeri sular altında kaldı. İşletmelerdeki masa, sandalye gibi birçok eşya suyla birlikte dışarı sürüklendi. Bazı araçlar da hasar oluştu.

Fırtına nedeniyle yerinden sökülen ağaçlar ile molozlar da suyla etrafa taşındı.

Bölgede, birçok iş yeri ve butik otelleri su basarken bazı işletmeler misafirlerini tahliye etti.

Ağva'ya ulaşımın sağlandığı ormanlık yolda da devrilen ağaçlar ulaşımı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri devrilen ağaçları kaldırmak için çalışma yürütüyor.