5.gün iftar menüsü

5.gün iftar menüsü

MİRAY KAVAL
Abone Ol

Pratik, ekonomik ve lezzetli iftar menüleriyle 30 gün boyunca günün iftar menüsünü sizler için hazırlamaya ve sizleri 'iftara ne yapsak?' derdinden kurtarmaya kararlıyız. 5.gün iftar menüsünde de domates çorbasından tutun da mozaik pastaya kadar her şeyi sizler için düşündük. Uyumlu, lezzetli ve pratik iftar menüleri bu ramazan boyu Lokma'da sizleri bekliyor...

Domates çorbası

Bir iftar sofrasının olmazsa olmazı nedir? Diye soracak olsak en sık alacağımız o cevap şüphesiz ki çorba olurdu. Bizim de ramazan boyu hazırlayacağımız iftar menülerimizin olmazsa olmazları bu sebeple dumanı üzerinde tüten sıcak çorbalarımız olacak. Tüm püf noktalarıyla enfes bir domates çorbası yapmak isteyenleri şöyle alalım. Kusursuz domates çorbası tarifimiz sizlerle!

Domates çorbası tarifi

Tavuk köftesi

Tavuktan köfte mi olur? Demeyin siz bu tarifi bir deneyin... Bugün ezber bozduran bir tarifle iftar sofrasına renk katmaya var mısınız? Genellikle kırmızı etle yapılan köfteleri unutun. Tavuk köftesi bugünkü iftar menümüzün yıldızı!

Tavuk köftesi tarifi

Patates püresi

Hemen hemen herkesin tarifini bildiği ama her seferinde kıvamını tutturamadığı bir klasikle karşınızdayız. Pürüzsüz kıvamlı patates püresi tarifi bugünkü menümüzde tavuk köftesinin eşlikçisi.

Patates püresi tarifi

Kaşık salata

Yapımı kolay, lezzeti olay salata tariflerinin yıldızı kaşık salata... Kalabalık sofraların vazgeçilmezi, bereketli mi bereketli kaşık salata tarifinde dikkat edilmesi gereken tek nokta: Malzemelerin suyunu salmaması. Bunun için yapılacaklar ise kaşık salata tarifimizde.

Kaşık salata tarifi

Mozaik pasta

Annelerimizin günlerinden, dost meclislerinden, çocukluğumuzdan kalan en lezzetli anı: Mozaik pasta. Tuttuğumuz ilk oruçlarda iftar saati gelse de yesek diye can attığımız mozaik pastayla geçmişe bir yolculuğa var mısınız?

Mozaik pasta tarifi


M MİRAY KAVAL Pirimedya