Okullar açılıyor: Beslenme çantası için tarifler

Okullar açılıyor: Beslenme çantası için tarifler

HABER MASASI
Abone Ol

Covid-19 salgınının en büyük mağdurlarından biri de okullarından uzun bir süre uzak kalan çocuklar ve gençler oldu. 2 seneye yakın bir süre online eğitimle geçip gitti ve beklenen o gün nihayet geldi: Okullar açılıyor. Öğrenciler okullarına kavuşacakları o güne gün saymaya başlamışken ailelerin de aklında önemli bir soru var: Salgın şartlarında çocuklar okulda nasıl beslenecek? Tabii ki de evlerimizde hazırladığımız beslenme çantaları ile. İşte tam da bu sebeple ele aldığımız bu yazımızda beslenme çantası için tarifler listemizde bu okul döneminin hayat kurtaran pratik tarifleri sizlerle.

5-10 yıl öncesine kadar hepimiz evlerimizde özenle hazırlanan beslenme çantalarımız ile okula giderken son yıllarda bu alışkanlık yerini okul kantinlerine bıraktı. Kantinler her ne kadar sterilize koşullarda hizmet verse de ebeveynler salgın koşullarında her şeye maksimum özen gösterdiklerinden bu sene okula gidecek çocuklarının beslenme çantalarını seçmeye başladı bile.

Her şey iyi güzel lakin bu beslenme çantalarında neler olacak? Beslenme çantası için tarifler listemizde ne gibi tarifler var? İşte tüm bu soruların cevabı için sizleri daha fazla bekletmeden harekete geçiyoruz ve ideal bir beslenme çantasında olması gereken tarifleri sizler için derliyoruz.

Kaşar peynirli poğaça tarifi

Çocukların hamur işi tarifleri söz konusu olduğunda açılan iştahları tüm ebeveynlerin ortak noktası olabilir mi? Beslenme çantalarında akma, kokma, bozulma ihtimali olmadan gönül rahatlığıyla kendine yer bulabilecek poğaça tarifleri; beslenme çantalarının bu sene gözdesi olacak gibi.

Kaşar peynirli poğaça nasıl yapılır?

Pastane poğaçası nasıl yapılır?

Pastane poğaçasının dayanılmaz kokusu minikleri mest ededursun. Anneler ve babalar kolları evlatları için sıvasın. Tam kıvamında nefis mi nefis bir pastane poğaçası tarifi ile beslenme çantalarındaki lezzet şöleni miniklerin motivasyonunu bir tık arttırır mı dersiniz?

Pastane poğaçası tarifi

Poğaça hamurundan mini pizza tarifi

Pizza deyince tüm çocukların ne denli mutlu olduğunu artık bilmeyen var mı? Şayet varsa bu bizi üzer. Çocukların en büyük ortak paydalarından biri olan pizza; bu sene beslenme çantalarında da kendine yer bulsun lakin sizleri de yapımıyla pek yormasın istediğimizden poğaça hamurundan mini pizza tarifimizle tüm ezberleri bozmaya geldik.

Poğaça hamurundan mini pizza nasıl yapılır?

Dereotlu muffin tarifi

Çocukların tek lokmalık tatlı muffinler ile arası genellikle oldukça iyi. Peki yaz tuzlular? Tuzlu tarifler minikler arasında tatlılar kadar rağbet görmese de dereotlu muffin tarifi bir başka. Ezberleri bozduracak bu muffini çocuklar da büyükler de çok sevecek.

Dereotlu muffin nasıl yapılır?

Hindi füme sandviç nasıl yapılır?

Son derece pratik yapımı ile sandviçler her daim hayat kurtaran tariflerin başında yer alıyor. Biraz geç uyandık, hiç vaktimiz yok, dünden bir şeyler hazırlamayı da unuttuk ama çocuğumuz yemeğini evden götürsün istiyoruz. Bize lazım olan şey sadece 10 dakika.

Hindi füme sandviç tarifi

Soğuk simit sandviç tarifi

Yaş kaç olursa olsun simit sevgisi birçok insanın ortak paydası. Küçük büyük gözetmeksizin kahvaltı sofralarından eksik olsun istemediğimiz simit bu kez enfes bir sandviç tarifi ile beslenme çantalarının yeni gözdesi olabilir mi dersiniz?

Soğuk simit sandviç nasıl yapılır?

Beyaz çikolatalı poğaça nasıl yapılır?

Klişelerden uzak bir yemek tarifleri sitesi arıyorsanız bilin ki doğru adrestesiniz. Lokmacığınız poğaça genellikle tuzlu olur kalıbını yıkacak enfes bir poğaça tarifi ile miniklerin kalbini on ikiden vurmaya geldi. Beyaz çikolatanın ağızda dağılan kıvamıyla tüm çocukların sevgilisi olacak bu yeni tarifimize merhaba deyin.

Beyaz çikolatalı poğaça tarifi

Kakaolu muzlu muffin tarifi

Muffin tariflerine bir yenisini daha ekleyelim ve beslenme çantalarını şenlendirelim. Çikolata ve muz bir araya geldi mi ortaya çıkan lezzet şöleni bizleri dahi mest ederken çocukların buna kayıtsız kalması mümkün mü biz bunu pek sanmıyoruz...

Kakaolu muzlu muffin nasıl yapılır?

Çilekli fındıklı çörek nasıl yapılır?

Lezzetiyle aklımızı başından alan çilekli fındık çörek tarifi, bu sene miniklerin okula gitmek için can atmasına sebep olabilir. Beslenme çantalarında böyle özel lezzetlere yer vererek, okulla olan bağları güçlendirmeye ne dersiniz?

Çilekli fındıklı çörek tarifi

Taze kekikli limonata tarifi

Yemek tarifleri söz konusu olduğunda içecek tarifleri eksik kalır mı? Elbette ki hayır. Birbirinden nefis içeceklerimiz arasından beslenme çantalarına en yakışacak o tarifi seçtik ve klasiklere saygı duruşu dedik...

Taze kekikli limonata nasıl yapılır?