Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

MİRAY KAVAL
Abone Ol

Sıcacık ve keyifli yaz günlerini kabusa döndüren sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sivrisinek ısırığının kaşıntısı nasıl geçer? Sivrisinek ısırığı şişliği nasıl iner? Gibi tüm soruların cevapları için doğru adrestesiniz.. Sivrisinekleri ne yaparsa yapsın evlerinden uzaklaştıramayanlar sivrisinek ısırığını geçirmek için neler yapılabileceğini öğrenmeye hazır mı?

Fesleğen

Mis kokusuyla evlerimizin baş köşesinde her daim yerini alan fesleğen sivrisinek ısırıklarının yarattığı şişlik ve kaşıntının düşmanı. Fesleğen yapraklarını ezerek sivrisinek ısırıklarınıza gönül rahatlığıyla sürebilirsiniz. Fesleğen yaprağı saatler içerisinde sivrisinek ısırıklarının sebep olduğu şişlikleri indirecek ve kızarıklıklarını alacak.

Soğuk kompres

Düştüğümüzde, bir yerimizi vurduğumuzda hemen yardımımıza koşan buz bu kez yine sahnede! Sivrisinekler tarafından ısırıldığınızı anladığınız ilk an o bölgeye buz kompresi uyguladığınız takdirde kızarma ve şişlik durumlarını henüz oluşmadan bertaraf edebilirsiniz.

Tuzlu su

Sivrisinek ısırığına maruz kaldığınız an o bölgeyi sert hareketlerle kaşıma isteğinizi anında kesecek bir yöntem olan tuzlu su ile biz geldik... 1 çay bardağı suyun içerisine 2 yemek kaşığı tuz ekleyin ve bu karışım ile sivrisinek ısırığını hissettiğiniz bölgeye pamuk yardımıyla tampon yapın.

Elma sirkesi

Mutfaklarımızın demirbaşı, hiç aklımıza gelmeyecek durumların kahramanı... Ne mi o? Elma sirkesinin ta kendisi. Elma sirkesini bir pamuk yardımıyla sivrisinek ısırığının üzerine tampon yaparsanız henüz kızarıklık ve şişlik oluşmadan önüne geçmiş olabilirsiniz.

Limon

Salatalarımızın demirbaşlarından biri olan limon bu kez sivrisineklerle mücadele yanımızda! Sivrisinek ısırığını hissettiğiniz ilk an buzdolabınıza koşun ve limonu alarak ortadan ikiye bölün. Sivrisinek ısırığının üzerine sürerek bekleyin. Limon asidik yapısıyla hem şişliklerinizi hem de kızarıklarınızı geçirecek ve sivrisineklere karşı mücadele edecek.

Bal

Buna epey şaşırabilirsiniz... Lakin etkili bir antibakteriyel olan bal sivrisinek ısırıklarına son derece iyi gelerek kızarıklarla ve kaşıntıyla mücadele eder. Sivrisinek ısırığının etkisini yoğun bir kaşıntıyla beraber hissettiğiniz o bölgelere bir miktar bal sürerek kaşıntısını giderebileceğinizi unutmayın.

M MİRAY KAVAL Pirimedya