Tavuk sote yapmanın püf noktaları nelerdir?

Tavuk sote yapmanın püf noktaları nelerdir?

MİRAY KAVAL
Abone Ol

Öğrenci evlerinin baş tacı, kısıtlı zamanlarda sofraların yıldızı, hem doyurucu hem pratik tavuk sote nasıl yapılır? Tavuk sote yapmanın püf noktaları nelerdir? Lokum kıvamında bir tavuk sote tarifi için sizleri şöyle alalım... Bundan böyle en iyi tavuk soteyi siz yapın diye iyi bir tavuk sotenin tüm sırları Lokmacığınızda!

Tavuk sote nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

  • - Tavuk sote yapımında dikkat edilmesi gereken ilk şey tava seçimi. Tavuk soteyi kalın tabanlı yanmaz, yapışmaz bir tavada yapmak lezzetli bir tavuk sotenin ilk aşaması olarak kabul edilebilir. Örneğin döküm bir tava kullandığınız takdirde tavuklar suyunu daha iyi çekeceğinden lokum kıvamında bir et yemeye hazır olun.
  • - Bir diğer önemli kısım ise tavuk etinin taze olması. Dondurulmuş tavuk eti kullanacaksanız da bu etin daha önce çözülmemiş olmasına, çözündüğünde ise kokusuna ve rengine dikkat etmenizde fayda var.
  • - Peki tavuk sote için 'tavuğun hangi kısmını tercih etmeliyiz?' diye düşünenlerin cevabı da burada. Tavuğun en yağlı kısmı olarak kabul edebileceğimiz but, tavuğun pişerken kurumasını önler.
  • - Malzemeleri doğru sırayla pişirmek de oldukça önemli. Örneğin soğan oldukça geç pişen bir malzeme olduğundan tavukları soteledikten sonra direkt soğanları, daha sonra ise sırasıyla biberleri, mantarları ve en son domatesleri ekleyebilirsiniz. Her malzemenin tavaya ekleniş süreleri arasında da birkaç dakika olması malzemelerin sotelenme süresi açısından oldukça önemli.
  • - Lokum kıvamında bir tavuk sotenin pişirme aşamasındaki en önemli sırrı ise mühürleme işlemidir. Tavuğun suyunu içine hapsetmek için yapılan bu mühürleme işlemini ise tavuğun her yönünün yüksek ısıya maruz bırakılarak döndürülme işlemi olarak düşünebilirsiniz.
  • - Bu işlemden sonra ise tavukları yüksek ateş kullanmadan, tavanın kapağı açık bir şekilde pişirmek oldukça önemli.
  • - Tavuk soteyi yanmaz yapışmaz bir tavada yapıyorsanız yağ kullanmamanız gerektiğini de belirtelim. Mutlaka yağ kullanmak konusunda ısrarcıysanız da tercihinizi yanma derecesi yüksek bir sıvı yağdan yana kullanmanız ve tavukları tencereye almadan önce sıvı yağı güzelce kızdırmanız gerektiğini belirtelim.

M MİRAY KAVAL Pirimedya