İsrail Gazze'yi hedef alan saldırılarında şehit sayısı 24' e yükseldi

HABER MASASI
Abone Ol

İsrail polisinin Mescid-i Aksa saldırılarına Hamas'ın roketli saldırılarla karşılık vermesi üzerine dün İsrail, Gazze'deki yerleşim yerlerini havadan vurmaya başladı. İsrail'in Gazze'nin yerleşim bölgelerine yaptığı roketli saldırılarda şehit olanların sayısı 9'u çocuk olmak üzere 24'e, yaralı sayısı ise 103'e yükseldi.

İsrail'in dün gece Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, şehit olanların sayısının 24'e yükseldiği, yaralı sayısı ise 103 olarak belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, son saldırıların ardından üç kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu toplam can kaybının 24'e yükseldiği kaydedildi.

Gazzeli şehidin üstündeki Türk bayrağı

Sivil savunma ekiplerinden bir yetkili AA muhabirine yaptığı açıklamada, son saldırılardaki can kaybının Gazze'nin batısındaki bir evde yaşandığını, ev halkından hayatını kaybeden 3 kişiden birinin kadın, bir diğerinin de engelli bir Filistinli olduğunu belirtti.

Gazzeliler tarafından üstü Türk bayrağıyla örtülen şehit.

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan bir şehit cenazesinde ise Gazzelilerin şehidin üzerine Türk bayrağı örttüğü görüntü dikkat çekti. Daha önce direnişin ilk günlerinden itibaren Filistin halkının Türkiye'ye yardım çağrısı yaptığı da kaydedilmişti.

İsrail roketleri Gazze'deki yerleşim yerlerini vurduktan sonra.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında 9'u çocuk 21 kişinin şehit olduğunu, 95 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Pazartesi gecesi geç saatlerde, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu. İsrail ordusu da Gazze'ye hava saldırısı düzenlendiğini, Gazze'den ülkenin güneyine çok sayıda roket gönderildiğini açıklamıştı. Hamas'ın attığı füzelere "yanıt olarak" İsrail dün geceden bu yana Gazze'de "130 hedefi" vurduğunu açıkladı.