Post Fütürist öykü yaz!

HABER MASASI
Abone Ol

Elbette yine ve sonuç olarak insanı anlatacaksın. Her iyi hikayede olduğu gibi. Sadece bu öykü yakın ya da uzak ama muhakkak gelecekte geçecek ve elbette karakterin, geleceğin yeni imkanlarıyla bir kez daha sınava tabii tutulacak.

“trrrrum,

trrrrum,

trrrrum!

trak tiki tak!

makinalaşmak istiyorum!”

Hayır aslında istemiyorsun. O kadar abartmaya gerek yok. Zaten biz de böyle bir şey istemiyoruz. Daha çok geleceğin öyküsünü yazmanı istiyoruz senden. Hayal gücünün sınırlarını zorlamanı. “Arabalar güzel ama asla atların yerini alamaz”, diyen adamın samimiyetini bekliyoruz senden. Birtakım bilimsel hatalara düşsen de denemeni istiyoruz. Bilimkurgu yazmak için bilime ihtiyacın yok diyen, Ursula K. Le Guin’in bıraktığı yerden kalemi eline almanı istiyoruz. Ama tam anlamıyla bir bilimkurgu da bekliyor değiliz.

Elbette yine ve sonuç olarak insanı anlatacaksın. Her iyi hikayede olduğu gibi. Sadece bu öykü yakın ya da uzak ama muhakkak gelecekte geçecek ve elbette karakterin, geleceğin yeni imkanlarıyla bir kez daha sınava tabii tutulacak. Varoluş mücadelesini yeniden fakat bu sefer bambaşka bir üslupta ortaya koyacaksın. Dijitalleştikçe yavaş yavaş çıldırdığımızı biliyor, hissediyor, görüyorsun, iyi de bu çılgınlık nereye kadar varacak? Hayal etmeni istiyoruz senden, her iyi hikayede olduğu gibi!

Hayır, aslında o kadar karışık değil, zor hiç değil. Sen iyisi mi o kadar abartma, var olanı abart o zaten Post Fütürist öykü olur.

Hali hazırda Black Mirror’ın da yaptığı bu değil mi?

  • Yazdığınız öyküleri 1 Ekim'e kadar postoyku@gmail.com'a gönderebilirsiniz.