iPhone 18'in yeni özelliğini Elon Musk çok sevecek

HABER MASASI
Abone Ol

Apple’ın iPhone 18 serisiyle planladığı yeniliklerden birkaç tanesini Elon Musk çok sevecek. Bağlantılar tarafında yeni seri daha güçlü olacak.

Apple’ın iPhone 18 serisiyle planladığı yenilikler sadece donanım tarafında değil, uzay bağlantısı tarafında da büyük bir hamleye işaret ediyor. Şirketin yıllardır geliştirdiği uydu iletişimi özellikleri, bu kez SpaceX’in Starlink sistemiyle birleşebilir. Bu da Elon Musk’ın yıllar önce kurmak istediği Apple–SpaceX iş birliğinin ilk adımı olabilir.

Sevilen Samsung modeli son güncellemesini aldı: S21 FE One UI 8 geldi
Salt Okunur

iPhone 18 Pro, Uydu 5G Desteğiyle Gelebilir

Apple, iPhone 18 Pro modellerinde uydu bağlantısını güçlendiren donanımsal değişikliklere hazırlanıyor. The Information’ın haberine göre, “gelecek yıldan itibaren” iPhone’lar artık uydu tabanlı 5G ağlarını destekleyecek.

Bu da cihazların sadece yeryüzü baz istasyonlarına değil, doğrudan uydular üzerinden internete erişebilmesini sağlayacak.

  • SpaceX, Apple ile anlaşmaya hazırlanıyor

Yeni nesil Starlink uyduları, Apple’ın halihazırda kullandığı radyo frekanslarıyla uyumlu bir tasarıma sahip. Bu da iki şirketin teknik olarak birlikte çalışmasını kolaylaştırıyor.

Elon Musk iPhone 18

Eğer bu planlar hayata geçerse, iPhone 18 serisi ilk kez gerçek uydu internet bağlantısı sunabilir — ve bu bağlantı doğrudan SpaceX altyapısını kullanabilir.

Elon Musk, geçmişte Apple ile stratejik bir anlaşma yapma isteğini açıkça dile getirmişti. iPhone 18’in yeni donanımı, bu iş birliğini nihayet mümkün kılacak zemini oluşturuyor gibi görünüyor.

Apple şu anda uydu tabanlı iletişim için Globalstar ile çalışıyor. Ancak son raporlara göre, şirketin başkanı James Monroe firmayı 10 milyar dolara satmak istiyor.