NASA'dan uyarı: Kamyon büyüklüğünde asteroid Dünya'nın yakınından geçecek

HABER MASASI
Abone Ol

NASA'dan yapılan açıklamaya göre, kamyon büyüklüğünde bir asteroit, şimdiye kadar kaydedilen en yakın karşılaşmalardan birinde Dünya'nın yanından geçecek.

NASA, cumartesi günü keşfedilen ve iletişim uydularından daha alçaktan geçecek olan kamyon büyüklüğündeki bir asteroidin cuma günü Dünya'nın 3 bin 600 kilometre üzerinde görüleceğini duyurdu.

Asteroidin çoğu, iletişim uydularının yörünge mesafesinin onda biri kadar Dünya'nın yakınına gelecek.

"Dünya'ya çarpma riski yok"

NASA, yeni keşfedilen asteroidin cuma akşamı Güney Amerika'nın güney ucunun 3 bin 600 kilometre yukarısında görüleceğini söyledi.

NASA'ya göre asteroidin Dünya'ya çarpma şansı yok ancak oldukça yakın bir geçiş olacak.

Bilim insanları asteroidin çoğunun atmosferde yanacağını ve daha büyük parçaların muhtemelen göktaşı olarak düşeceğini söyledi.

Cumartesi günü keşfedilen 2023 BU olarak bilinen asteroidin 3,5 metre ile 8,5 metre arasında olduğuna inanılıyor.

NASA yaşama elverişli bir gezegen keşfetti
Salt Okunur

Hayat kurtaran roket
Fırlatılmayı bekleyen roketlerin, acil durumlarda fırlatılması için ek bir roket daha taşıdığını biliyor muydunuz? Hatta bu önlem daha önce hayat kurtardı. 1983 yılında Sovyet Soyuz T- 10- 1 uzay aracının fırlatma rampasında bir yangın meydana geldi. Ve evet, bu araç ek bir roket daha bulunduruyordu. Görev kontrol birimi 'fırlatma kaçış sistemi'ni devreye sokarak roketin motorlarını ateşledi.
Ateşlenen motorlarla mürettebat kapsülü fırlatılmış oldu. Fırlatma rampasından uzaklaşan kapsül güvenli iniş için paraşüt açtı ve iki Sovyet kozmonot son anda kurtarılmış oldu.