SkyAjanda

SKYROAD
Abone Ol

Çocuklar İçin Müzikli Masallar, çocukları ile keyifli bir pazar günü geçirmek isteyen ebeveynler için sezon boyunca İş Sanat’ta.

ÇOCUKLAR İÇİN MÜZİKLİ MASALLAR İŞ SANAT’TA BAŞLIYOR

Çocuklar İçin Müzikli Masallar, Hande Doğandemir, Ebru Cündübeyoğlu, Altan Erkekli, Melis Birkan ve Gökçe Bahadır’ın anlatımlarıyla sezon boyunca devam edecek… İş Sanat’ın geleceğin sanatseverleri için programına aldığı yepyeni müzikli oyunu “Çocuklar İçin Müzikli Masallar”; 22 Ocak’ta konuk anlatıcı Ebru Cündübeyoğlu, Tavşanla Kaplumbağa, İki Kız Kardeş ve Savanların Gözcüsü masallarını minikler için seslendirecek. Yıldıray Şahinler’in yönettiği oyunda minik izleyiciler, dünya masallarının en güzel örneklerinin izinde eğlenceli danslar ve neşeli melodilerin yanı sıra rengârenk ışıklar, ilginç maskeler ve sürpriz bölümlerle bilinmeyen diyarlara doğru benzersiz bir yolculuğa çıkacak. Gösterimler, sezon boyunca Altan Erkekli, Melis Birkan ve Gökçe Bahadır’ın anlatımlarıyla devam edecek. Çocuklar İçin Müzikli Masallar, çocukları ile keyifli bir pazar günü geçirmek isteyen ebeveynler için sezon boyunca İş Sanat’ta.

Mabel Matiz

ZORLU PSM’DE KONSER GÜNÜ GÖKSEL, MABEL MATİZ VE KALBEN

Göksel, Mabel Matiz ve Kalben 21 Ocak 2017’de Zorlu PSM’de bir araya geliyor! Ana Tiyatro’da sevenleriyle buluşacak yerli müzik sahnemizin bu üç başarılı ismi, birbirini takip eden üç ayrı konser gerçekleştirecek. 19.30’da Kalben ile başlayacak konser, 20:30’da iTunes Türkiye tarafından yılın en iyi albümü seçilen son albümüyle Mabel Matiz devralıyor. 21:45’te ise 20 yıllık başarılı kariyeriyle Göksel karşınızda olacak.

Sergi 15 Aralık 2016 tarihinden 2 Şubat 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

ERGIN İNAN’DAN 50. YILA ÖZEL SERGI NEFS/NEFES

Çağdaş Türk Sanatı tarihinin yapı taşlarından Ergin İnan, sanat yaşamının 50. yılını kutluyor. Sevil Dolmacı Art Consultancy tarafından düzenlenen ve Nefs/Nefes ismiyle gerçekleştirilecek ilk serginin ön gösterim tarihi Narmanlı Apartmanı’nda Sevil Dolmacı Art Consultancy’de gerçekleştiriyor. Sanatçının sergisi 15 Aralık 2016 tarihinden 2 Şubat 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergi sanatçının New York’taki ikinci ve en kapsamlı sergisi.

AHMET GÜNEŞTEKIN SERGISI DOĞUDAN BATIYA YOLCULUK NEW YORK’TA

Marlborough Gallery, Ahmet Güneştekin’in kırkyama (patchwork) tekniğini kullanarak çalıştığı işleri, 11 Ocak – 4 Mart 2017 tarihleri arasında New York’ta sergiliyor. Matthew Drutt’ın küratörlüğünü üstlendiği sergide sanatçının, Zülkarneyn’i yorumlayarak ürettiği seramik ve metal işleri, son dönem yağlı boya tabloları, kilimler ve Kostantiniyye serisinden yeni işler de izleyiciyle buluşacak. Marlborough Gallery’de düzenlenen sergi sanatçının New York’taki ikinci ve en kapsamlı sergisi olacak.

Dönemin eşyalarının sergilendiği galeri tarih severleri bekliyor.

HAVADİS; YÜZ YIL ÖNCE 1916 SERGİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı Havadis sergisiyle 100 yıl geriye giderek dönemin gazete ve dergilerini Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde sergiliyor. Aralık ayında açılan sergi Tasviri-i Efkâr, Tanin, İkdam, Sabah, Tercüman-ı, Servet-i Fünun ve daha pek çok esere ev sahipliği yapıyor. 1. Dünya Savaşı’nda Çanakkale, Kafkas, Trablusgarp, Irak-İran, Hicaz-Yemen, Filistin-Sina-Kanal, Galiçya, Makedonya ve Romanya cephelerinin ve 100. yıl dönümünde Kutü’l-Amare Zaferi’nin haber ve kayıtlarını bulmak mümkün. Dönemin eşyalarının; madalya, rozet, bayrak ve kitapların da sergilendiği galeri ocak ayı boyunca tarih severleri bekliyor olacak.

Sergi 23 Ocak 2017 tarihine kadar gezilebilir.

KOSOVALI RESSAMLAR İSTANBUL’DA “GÖÇMEN RENKLER/ NGJYRA EMIGRANTE”

Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Beşiktaş Belediyesi Kosovalı ressamları 16 Ocak’ta ‘’Göçmen Renkler/Ngjyra Emigrantë” Sergisi’nde bir araya getiriyor. Kosova’nın ünlü ressamları İsmet Bölükemini, Pesent Doğan, Daut Hamolar, Eşhref Qahili, Gültekin Serbest ve Fevzi Tüfekçi sergiye eserleri ile katılıyorlar. 6 sanatçıya ait 30 eserinin yer aldığı sergi 23 Ocak 2017 tarihine kadar Beşiktaş Belediyesi Kültür Merkezi’nde gezilebilir.

EMITT, seyahat tutkunlarının buluşma noktası olacak.

EMITT 2017 TATIL PLANLARI IÇIN CAZIP FIRSATLAR SUNACAK!

EMITT ziyaretçilerine 2017 tatil planları için cazip fırsatlar sunacak! Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT; 26-29 Ocak’ta Tüyap’ta 21’inci kez ziyaretçileriyle buluşacak. Erken rezervasyon indirimleri ve Türkiye’nin dâhil olduğu 80 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile EMITT, seyahat tutkunlarının buluşma noktası olacak.

Oyunda çocuklar müziğin nasıl bir anlatım gücüne sahip olduğunu keşfedecek.

‘ODADA DÖRT MEVSİM’ MÜZİKLİ ÇOCUK OYUNU HER PAZAR UNIQ HALL’DE!

‘Odada Dört Mevsim’ müzikli çocuk oyunu her pazar saat 14:00’da UNIQ HALL’de çocukların hayal dünyasına eşlik ediyor. Neşe Türkeş’in yazdığı, Okan Yahşi’nin yönettiği oyun, bir odanın içine dört mevsimi sığdırıyor. Odasında nasıl vakit geçireceğini bilmeden sıkılan bir çocuğun yardımına koşan bilge sinek Bay Cızbız’la tanışmasıyla başlayan oyunda Vivaldi’nin eşsiz müziğinden yararlanarak küçücük odanın içinde yarattığı dünyaya tanık olacaksınız. Danslarla ve görsel efektlerle zenginleşen oyunda çocuklar hem hayal güçlerinin sınırsızlığını, hem de müziğin nasıl bir anlatım gücüne sahip olduğunu keşfedecek… Bay Cızbız’ın ellerini birbirine sürtmesiyle yaşanan büyülü yolculuğa siz de katılmak ister misiniz?

Sanatseverler sergiyi 29 Ocak’a kadar görebilir.

IŞIĞIN RESSAMI FELIX ZIEM PERA MÜZESİ’NDE

“Félix Ziem: Işık Denizinde Bir Gezgin” sergisi ile 19. yüzyıl resmine damgasını vuran ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul ve Venedik’i konu alan yağlı boyalarıyla tanınan 18. Yüzyılda yaşamış gezgin ressam Felix Ziem’in eserleri, Frédéric Hitzel küratörlüğünde Türkiye’de ilk kez Pera Müzesi’nde bir arada sergileniyor. Sanatseverler sergiyi 29 Ocak’a kadar görebilir.

Gürkan Coşkun’un eserleri Viyana’da sanatseverler ile buluşuyor.

ÜNLÜ RESSAM GÜRKAN COŞKUN’UN ESERLERİ VİYANA CA CONTEMPORARY GALERİSİ’NDE

Sanat dünyasında “Komet’’ adıyla tanınan, sanat tutkunlarına yaklaşık elli yıldır şaşırtıcı eserler sunan ünlü ressam Gürkan Coşkun’un eserleri 30 Kasım 2016 - 30 Ocak tarihleri arasında Viyana’da Galeri CA Contemporary’de sanatseverler ile buluşuyor. Komet’in sınırları aşan hayal gücüyle, tuhaf, soyut ve çelişkili olana şekil kazandırma yeteneği ile hayat verdiği figüratif, soyut ve sürrealist kompozisyonları yaratıcılığa, bilinçaltına, efsanelere ve mitolojik hikâyelere uzanıyor.

“İyilik Ajandası” Cihat Albayrak ve Ayşe Ünsal’ın kaleminden çıktı.

HER GÜN FARKLI BIR IYILIĞIN PEŞINE DÜŞECEKSINIZ!

Okul, iş, sosyal hayat, sosyal medya, paylaşılanlar, sürekli akıp gelen mesajlar, tıkalı trafikler, yoğun kaldırımlar ve nihayet yetmeyen bir 24 saat... Bu koşturma içinde yol kenarına çöküp kalmış minik yavruları, pazara çıkamayan anneleri, her sabah işe gider gibi evden çıkan işsiz babaları göremez oluyoruz. İşte asıl yorgunluk bu! Gönül yorgunluğu! İyilik Ajandası bu yorgunluğun şifası olarak hazırlandı. Kalbinizin iyiliğini tüm yıla yayacak bir hareketin içinde olmak size de iyi gelecek! Her gün için farklı bir iyiliğin peşine düşecek, sosyal medya hesabımızdan iyilikte yarışanların mesajlarının geldiğini göreceksiniz. Erdem yayınlarından çıkan “İyilik Ajandası” Cihat Albayrak ve Ayşe Ünsal’ın kaleminden çıktı.