A Milli Takım EURO 2020'ye veda etti

HABER MASASI
Abone Ol

A Milli Takımımız, büyük umutlarla gittiği EURO 2020'de hüsrana uğradı. A grubu son maçında İsviçre'ye 3-1 kaybeden Ay-yıldızlılar, puan alamadan turnuvaya veda etti.

EURO 2020'ye erken veda ettik... A Milli Takım, A grubundaki son maçında Bakü'de İsviçre ile karşılaştı. İtalya ve Galler maçlarında olduğu gibi karşılaşmaya etkisiz başlayan milli takımımız, 6. dakikada Seferovic'in golüyle 1-0 yenik duruma düştü. 26'da Shaqiri farkı 2'ye çıkardı. Mert Müldür'ün kendi azmiyle ürettiği pozisyonlardan sonuç alınamayınca, ilk yarı 2-0 İsviçre'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Uğurcan tarihi farkı önledi

A Milli Takım 2. yarıya da kötü başladı. Uğurcan üst üste kurtardığı şutlarla farkın açılmasını önledi. 62. dakikada İrfan Can'ın mükemmel golüyle farkı 1'e indirsek de, Shaqiri 68'de tekrar sahneye çıktı ve skoru 3-1 yaptı. 3. golden sonra farkı artırmak için daha da yüklenen İsviçre, bulduğu şansları cömertçe harcayınca mücadele 3-1 sona erdi.

Grubun diğer maçında İtalya, Galler'i 1-0 mağlup etti. Galler bu yenilgiye rağmen averajla 2. olarak İtalya ile birlikte adını son 16'ya yazdırdı. Galler ile birlikte 4 puana sahip İsviçre ise en iyi 3. olarak çıkmak için diğer maçların sonucunu bekleyecek.

Hedefte Şenol Güneş var

A Milli Takım'ın çok kötü bir turnuva geçirmesinin ardından eleştirilerin odağında teknik direktör Şenol Güneş yer aldı. Tecrübeli hocanın kadro tercihleri çok tartışıldı. Güneş'in Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Kenan Karaman ve Hakan Çalhanoğlu ısrarı, en çok eleştirilen konuların başında geldi. Futbolcuların 3 maçtaki isteksiz görüntüsü de taraftarın tepkisini çekti.