Arsenal'den bir ilk: Dijital para birimiyle sponsorluk anlaşması imzaladı

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Premier Lig'in en büyük kulüplerinden Arsenal, dijital para birimi CashBet'le sponsorluk anlaşması imzalayarak dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

Son yıllarda yakaladığı büyük çıkışla oldukça popüler bir yapıya sahip olan dijital paralar, birçok kuruluş tarafından ilgi görmeye başladı. Bu popülerliğe karşı koyamayan ve bu paraların ileride önemli bir yere sahip olacağını düşünen kuruluşlardan biri de dünyanın en ünlü spor kulüplerinden Arsenal oldu.

Arsenal Stadyumu'nun dışında çekilmiş bir fotoğraf.

Devletlerin dijital para hakkındaki düşünceleri ve yaptıkları çalışmalar
Teknoloji

''Memnuniyet duyuyoruz''

Premier Lig'in en büyük kulüpleri arasında yer alan Arsenal imzaladığı sponsorluk anlaşmasıyla büyük ses getirdi. Oyun platformlarında kullanılan dijital para CashBet ile anlaşan Arsenal, ortaklığa büyük önem verdiğini açıkladı. Konuyla alakalı açıklama yapan Arsenal baş ticari yetkilisi Vinai Venkateshan, ''Ortağımız olacak Cashbet Coin’i ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz'' dedi.

CashBet yetkilileri de anlaşma hakkında düşüncelerini, ''Küresel olarak milyarlarca dolarlık bir pazar hedeflediğimiz için Arsenal ile anlaşma yaptık'' şeklinde belirtti.

Geleneksek paralar ve dijital paralar arasındaki 4 önemli fark
Teknoloji

Bitcoin ve diğer dijital paralarla ilgili daha önce Real Madrid'ten bir açıklama gelmişti. Madrid kulübü stadın gezilmesinde ücretlendirmenin Bitcoin'le de olabileceğini açıklamıştı.

Sizce Arsenal'in bu anlaşması ilk ve son mu olacak? Diğer kulüplerde buna benzer işlere imza atar mı?

Güney Kore dijital paraları yasaklamaya hazırlanıyor
Teknoloji