Barcelona tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 11'i

BARLAS ATEŞLİ
Abone Ol

Bazı otoritelere göre tüm zamanların en iyi futbol takımı olarak kabul edilen Barcelona, hemen hemen her jenerasyonda dönemin en iyi kadrolarına sahip oldu. Peki ya zaman kavramını ortadan kaldırsak ve tüm kadrolardan bir tane 11 çıkarsak ne olurdu?

Her geçen gün Johan Cruyff’un mirasının üzerine koyan Barcelona, kimilerine göre dünyanın en iyi futbol takımı, kimilerine göreyse kadrosunda ‘bu dünyadan olmayan’ futbolcuları barındıran fenomen bir kulüp.

Ladislao Kubala, Andres Iniesta, Ronaldinho, Puyol, Zlatan Ibrahimovic, Thierry Henry, Neymar, Rivaldo ve adını yazmayı daha birçok süperstara ev sahipliği yapan Nou Camp’ın gördüğüen iyi 11’e merak ediyor musunuz?

Ronaldinho’nun El Classico’dan önce tüm takımı kandırdığı muhteşem hikaye
2005 yılında Ronaldinho'nun şov yaparak Santiago Bernabeu'da Real Madrid'i paramparça ettiği maçtan birkaç gün önce, tüm takıma müthiş bir akıl oyunu oynayarak ders verdiğini daha önce hiç duydunuz mu? Yıllar sonra Iniesta anlattı…

Barcelona tarihinin en iyi ilk 11’i öyle bir oyuncu portföyüne sahip ki, bugünkü takımdan yalnızca bir isim o kadroya girmeyi başarabildi. Başta Rivaldo olmak üzere birçok dünya yıldızının ‘kadro dışı’ kaldığı Barcelona’nın gelmiş geçmiş en 11’ini sizler için derledik.

0. Kaleci: Andoni Zubizarreta
0. Sol bek: Sergi Barjuan
0. Stoper: Ronald Koeman
0. Stoper: Carles Puyol
0. Sağ bek: Dani Alves
0. Orta saha: Xavi Hernandez
0. Orta saha: Andres Iniesta
0. Orta saha: Johann Cruyff
0. Sol açık: Ronaldinho
0. Sağ açık: Lionel Messi
0. Forvet: Ladislao Kubala