“Buna da kırmızı kart çıkar mı” dedirtecek hakem kararları

ASLI BAYRAM YILMAZ
Abone Ol

Şimdiye kadar yeşil sahalarda karşılaştığımız en ilginç kırmızı kartlar.

Futbolun en güzel aksesuarı hiç kuşkusuz gollerdir. Golsüz bir mücadele ne taraftarları ne de kulüpleri mutlu eder. Peki, futbolun sakatlıktan sonraki en kötü sürprizi nedir?

Elbette, kırmızı kart!

Futbolcuları ve takımları zor durumda bırakan, bazı maçlarda havalarda uçuşan kırmızı kartları hiçbir futbolsever görmek istemez. Tamam, tamam kabul; derbilerde rakip oyuncuların eksilmesini bazı taraftarlar arzu edebilir. Hele ki söz konusu taraftar profili, rakip takımın en etkili silahının kartla cezalandırılmasına bayılır.

Ama bizim için aslolan; holiganlar değil gerçekten futbol tutkunları. Kırmızı kart, yeşil sahalardaki en ağır ceza… Peki, futbol tarihinin en ilginç kırmızı kartlarını biliyor musunuz?

İşte yeşil sahalarda şimdiye kadar çıkan en ilginç kırmız kartlar;

0. Şanssızlığın böylesi

Futbol tarihinin belki de en ilginç kırmızı kartı bu yıl çıktı. Fransa 1. Ligi'nin 8. haftasında Lyon ile Angers'in 3-3 berabere kaldığı mücadelede kırmızı kartı Marcelo gördü. Sezon başında Beşiktaş'tan Lyon'a transfer olan Marcelo söz konusu maçın 50. dakikasında sert bir faul yaptı ve sarı kartla cezalandırdı. Hakem sarı kartı çıkardığı sırada Marcelo hakemin eline çarptı ve kart yere düştü. Bunun üzerine hakem Brezilyalı futbolcuyu kırmızı kartla cezalandırdı.

0. Bir maçta en fazla kaç kırmızı kart çıkar?

1, 2 ya da 5 değil bu maç tam 12 kırmızı kart çıktı. 2011-2012 sezonunda Kütahya’nın Simav İlçesi’nde Savcılarspor ile Karacahisarspor arasında oynanan amatör küme mücadelesinde iki takım oyuncuları birbirine girdi. Olaya karışan 22 futbolcudan 12’si kırmızı kart gördü. Hal böyle olunca da hakem maçı tatil etti.

0. Yok, böyle bir şey!
Bu sezon çıkan kırmızı kartların en garibi bu olsa gerek. İngiltere altıncı küme maçında geçtiğimiz aylarda Salford City ile Bradford Park Avenue karşı karşıya geldi. Mücadele sırasında Salford City kalecisi Max Crocombe saha kenarına tuvaletini yaptığı için kırmızı kartla cezalandırıldı.
0. El şakası kırmızı kart getirdi
Ağustos ayında ABD Major Ligi'nde New York Red Bulls ile Orlando City karşı karşıya geldi. Orlando City forması giyen Kaka rakip takım oyuncusu Aurelien Collin'e el şakası yaptı. Olayın ardından karşılaşmanın hakemi o anları video hakem sisteminden izledi. Kaka şaka yaptığı için kırmızı kartla cezalandırıldı. 
0. Ronaldinho’ya kırmızı kart yanlışlıkla çıktı
Dünyaca ünlü futbolcu Ronaldinho, Milan’da forma giydiği dönemde yanlışlıkla kırmızı kart gördü. Ancak hakem kısa sürede hatasını anladı ve kartın rengini sarıya çevirdi. 
0. Formasını çıkardığına bin pişman oldu
Bir dönem Dnipro Karpaty forması giyen Ganalı futbolcusu Samuel Inkoom aceleciliğinin kurbanı oldu. Oyuncu değişikliği için kenara gelirken Inkoom formasını çıkardı. Hakem bir anda Inkoom’un yanına geldi ve kırmızı kartını gösterdi. İkinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kalan Ganalı ne olduğu anlamakta zorluk çekti. Hal böyle olunca da oyuncu değişikliği yaşanmadı.
0. 10 saniyede kızardı
Şimdilerde 1926 Bulancakspor'da oynayan Serge Djiehoua, 2013'de Yunanistan ekibi Glyfada forma giyiyordu. Glyfada’nın Olympiakos ile oynadığı maça sonrada giren Fildişi Sahilli futbolcu 10 saniye sonrasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı.