Dünyanın en gürültülü taraftar grupları

EMİR İHSAN YAREN
Abone Ol

Dünyanın dört bir yanında büyük heyecanla takip edilen futbolun saha içi faktörlerinin yanı sıra bir diğer yüzü de kulüplerine delicesine bağlı olan taraftar gruplarıdır. Gzt Spor ekibi olarak, bizler de futbolu güzelleştirmelerinin yanı sıra rakipleri için sahayı dar eden en gürültülü taraftar gruplarını, sizler için bir haberde topladık.

Dünyanın en çok takip edilen sporu futbolun renkli yüzü taraftara grupları, her biri kulüplerine gönülden hatta delicesine bağlı. İşte, rakipleri kim olursa olsun, onlara sahayı dar eden, dünyanın en gürültülü 11 taraftar grubu sizlerle...

0. 10- Faust des Ostens, Dynamo Dresden (ALMANYA)
0.

10.sırada Almanya’dan bir ekip var, Dynamo Dresden. Bundesliga 2’de mücadele eden kulübün taraftar oluşumu aşırı sağ görüşleriyle dünyaya sesini duyurmuş bir taraftar grubudur.

0. 9- ultrAslan, Galatasaray (TÜRKİYE)
0.

9. sırada bir Türk taraftar grubu bulunuyor.  Galatasaray’ın taraftar grubu olan ultrAslan, 2001 yılında kuruldu. Alpaslan Dikmen önderliğinde kurulan grup, kısa geçmişine rağmen güzel işlere imza attı. Grup Avrupa'da “Cehenneme hoşgeldiniz!’” sloganıyla bilinirken, ayrıca koreografileriyle de dünyada nam salmış durumda.

0. 8- Zürcher Südkurve, FC Zürich (İSVİÇRE)
0.

Ve İsviçre, bu ülkenin bir yumuşaklığı, sessizliği ve sakinliği var. Fakat ülkenin bu durumunu tabiri caizse bozan bir taraftar grubu var.

0. 7- Gate 7, Olympiakos (YUNANİSTAN)
0.

Gate 7, yani 7 numaralı kapı. Aslında bu ismin çok trajik bir hikayesi bulunuyor. Kısaca sizlere bu hikayeden  bahsedelim. Olympiakos, 8 Şubat 1981’de AEK’yı 6-0 mağlup eder. Tabii derbi sonucu çılgına dönen taraflar futbolcularla kucaklaşmak ister ve 7 numaralı çıkış kapısına doğru koşarlar. Fakat kapının açılmaması sonucu izdiham oluşur ve 21 taraftar hayatını kaybeder. Bu günden sonra isimlerini GATE 7 olarak değiştirirler ve hayatını kaybeden taraftarların koltuğu her maç boş bırakılır.

0. 6- Gavioes da Fiel, Corinthians (BREZİLYA)
0.

Destekledikleri takım Brezilya’nın köklü kulüplerinden Corinthias’ın taraftar grubu GAVİOES. Diğer taraftar gruplarından en büyük farkları yalnızca stadyumda aktif değiller. Tüm sokaklarda etkilerini görebiliyorsunuz.

0. 5- Ultras White Knights, Zamalek (MISIR)
0.

Bu sefer adresimiz Mısır, kendilerini 'beyaz şövalyeler’ olarak tanımlıyorlar. Sloganları ise şu şekilde: “Kardeşlik kanımızda var."

0. 4- Zyleta, Legia Varşova (POLONYA
0.

1990’larda kuruldular. Daha yeni bir grup olmalarına rağmen yaptıkları eylemler dünya gündemine oturdu. Ayrıca koreografi konusunda ustalar. UEFA ile de polemiğe girmekten korkmuyorlar.

0. 3- Los Borrachos del Tablón, River Plate (ARJANTİN)
0.

Güney Amerika’da etkinlik gösteren bir taraftar grubu. "Barra Brava" olarak tanımlanabilir. "Barra Brava" Avrupa’da ki ultras ve holiganizm akımlarının Güney Amerika versiyonu. Şili, Peru ve diğerlerine karşın bölgenin en sıcak taraftar oluşumu.

0. 2- Torcida, Hajduk Split (HIRVATİSTAN)
0.

1950 yılında kuruldu. Avrupa’nın en yaşlı ultras grubu. Rijeka taraftarları ile aralarının pek iyi olduğu söylenemez.

0. 1- Bushwackers, Milwall (İNGİLTERE)
0.

Adeta ikonlar, simgeleri demir çubuklar ve açılı gövdeler. İsimlerini Amerikan Bağımsızlık savaşında Amerikalılara kan kusturan İngiliz Komando Birliği’nden alıyorlar.

0. BONUS- Çarşı, Beşiktaş (TÜRKİYE)
0.

1982 yılında kurulan Çarşı grubu, futbol maçlarını ağırlıklı olarak Kapalı Tribün'de izler. En bilinen sloganları "Çarşı her şeye karşı!" ve "Evdeki hesap Çarşıya uymaz"dır. 

27 Mayıs 2008 günü varlığını sona erdirme kararı aldı. Ama 21 Ağustos 2008 tarihinde, yaklaşık 200 kişilik bir taraftar grubu alem biter, ortam biter, Çarşı bitmez diyerek Çarşı ve tezahüratlarının devam edeceğini Maçka Parkı'nda duyurdu.

Çarşı, İnönü'de oynanan Liverpool maçında kırdıkları desibel rekoruyla tüm dünyanın dilinde destan haline gelmiştir.