Fenerbahçe'de beklenen ayrılık

EMİR İHSAN YAREN
Abone Ol

Fenerbahçe'de uzun süredir forma şansı bulamayan Fernandao için Brezilya'dan talip çıktı. Brezilya ekibi Cruzeiro ile Fenerbahçe'nin, oyuncunun kiralık mı yoksa bonservisiyle mi transfer olacağı konusunda henüz anlaşma sağlayamadığı belirtildi.

Fenerbahçe'de Türkiye Kupası'nda oynanan Adana Demirspor karşılaşmasında uzun bir aradan sonra forma giyen ve 2 gol kaydeden Fernandao için Brezilya'dan Cruzeiro'nun teklif yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Cruzeiro Başkanı da yaptığı açıklama ile bu bilgiyi doğruladı.

30 yaşındaki futbolcuyla ilgilenip ilgilenmedikleri sorulan Cruzeiro Başkanı Wagner Pires,"Şu anda isimler hakkında fazla konuşamam, ancak birçok isimle görüşüyoruz. Görüşmelerimizi gizli tutuyoruz, çünkü ortaya çıkınca fiyat yükseliyor, ya da başka bir kulüp devreye giriyor. Fernandao da listede yer alan futbolculardan biri. Takımı güçlendirmek için çok çalışıyoruz. Birkaç görüşme yaptık, ama görüşmeleri etkilememek için isim veremiyorum" sözleriyle konuya açıklık getirdi.

KİRALIK-SATILIK ANLAŞMAZLIĞI

Sarı-lacivertli ekip Brezilyalıyı satmak isterken, diğer taraftan Cruzeiro ise oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmak için diretiyor.

Devre arasında bu transferi bitirmek isteyen Brezilya kulübü, alınan bilgilere göre Fenerbahçe'ye şimdiden 500 bin avro kiralama bedelini teklif olarak sunmuş durumda olmasına rağmen, Fenerbahçe Fernandao'yu 1.5 milyon avroya bonservisiyle vermek istiyor.

Oyuncunun menajerinin yaptığı açıklamaya göre ise, oyuncunun maaş konusunda anlaştığı ve iki kulübün aralarında anlaşması bekleniyor.