Fenerbahçe'de Phillip Cocu devrimleri

HABER MASASI
Abone Ol

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör Phillip Cocu her geçen gün takım üzerindeki etkisini artırıyor ve takımda görmek istediği futbol tarzının prensiplerini yerleştiriyor. Tecrübeli çalıştırıcı, yapılan son antrenmanda oyun akışında görmek istemediği hareketleri anlatırken bazı yasaklar da getirdi.

Yeni sezon hazırlıklarına İsviçre'de devam eden Fenerbahçe'de Hollandalı çalıştırıcı, futbol anlayışında görmek istediği değişiklikleri net bir şekilde takımla paylaştı ve oyun sırasında bazı hareketlere yasak getirdi. Geçen sezondan özel olarak seçtiği videoları, takıma izleten Hollandalı teknik adam istemediği hareketleri gösterdi. Hollandalı çalıştırıcının özellikle takıldığı 2 önemli konu var.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Cocu'nun en çok rahatsız olduğu konulardan birincisi çok az şut atılması, ikincisi ise karambole yapılan ortalar. Hollandalı teknik adam, futbolcularına orta yapmalarını yasakladı. "Sizden isteğim orta değil, kafanızı kaldırıp pas vermeniz" diye başarılı çalıştırıcı takımın oyun anlayışını değiştirmek istiyor.

TELEFON VE TABLET KISITLAMASI

Cocu yemeklere de el attı. Eskiden takım yemeklerinde kimin nerede oturacağı belliydi. Cocu herkesin birbiri ile yakın olması için bu uygulamayı kaldırdı ve futbolcular karışık oturmaya başladı. Artık yemeklerde telefon ve tablet de yasak. Televizyonda ise sadece müzik çalınabiliyor. Cocu oyuncularının sadece birbiriyle iletişimde olmalarını istiyor, asla başka bir konuya konsantre olmalarını istemiyor.

0.