FETÖ'cü futbolcuları ihraç etmeyen Galatasaray'a tepki yağdı

HABER MASASI
Abone Ol

Galatasaray Genel Kurulu'nca FETÖ ile ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen 7 isimden 5'i kulüpten ihraç edilirken, FETÖ'cü kaçaklar Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihracı ise reddedildi. Karara sosyal medyadan büyük tepki yağdı.

Galatasaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen üyeler Zekeriya Öz, Hüseyin Avni Mutlu, Şahabettin Harput, İsmail Demiriz ve Hazim Sesli'nin kulüpten ihracı genel kurulda onaylandı.

Oylamada Zekeriya Öz, Şahabettin Harput, Hüseyin Avni Mutlu, İsmail Demiriz ve Hazim Sesli'nin üyelikten çıkartılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Hakan Şükür ve Arif Erdem ihraç edilmedi
Genel kurulda Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi ise oy çokluğuyla reddedildi.

Öte yandan üyeler Mehmet Koçarslan ve Mehmet Uğur Sunakan'ın da farklı nedenlerden dolayı oy çokluğuyla kulüp üyeliğinden ihracına karar verildi.

Hükümetten ilk tepki
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesinin reddedilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Kılıç, “Galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde alınmış olan bu kararı düzeltmelidir. Çünkü ülkemize, milletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumlarında ve kulüplerinde işi yoktur" dedi.

Sosyal medyadan tepki yağdı
Twitter'da birçok ünlü isim, FETÖ'cü kaçak futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüpten ihraç edilmemesine büyük tepki gösterdi.