Galibiyet sevincini abartanlar!

HABER MASASI
Abone Ol

Futbolun en keyifli anı atılan gollerdir. Ancak bazı futbolcular, bu sevinci abartınca ortaya pek de iyi sonuçlar çıkmıyor.

Bundesliga 2'ye yükselen RB Leipzig'in Teknik Direktörü Ralf Rangnick'in şampiyonluk sevinci yarım kaldı. Beşiktaş'ın eski oyuncularından Atınç Nukan'ın da formasını giydiği RB Leipzing, Karlsruher maçının ardından Bundesliga'ya yükseldi. Karşılaşmanın ardından futbolcular ve teknik heyet saha içinde yapılan kutlama ile başarılarının coşkusunu yaşarken, teknik direktör Rangnick bir anda yerde kaldı. Rangnick'in arka adalesinden sakatlık yaşadığı açıklandı. Bu durum akıllara daha önce gol sevinci yaşarken sakatlanan futbolcuları getirdi.
0. Gol sevinci hayatına mal oldu
19 Ekim 2014 tarihinde Hindistan'dan gelen bir haber herkesi derinden etkiledi. Hindistan Yerel Ligi'nde oynanan Bethlehem Vengthlang-Chanmari West maçının 62.dakikasında gol atan Peter Biaksangzuala, yaşadığı gol sevinci sırasında sakatlandı ve yaşamını yitirdi. Bethlehem Vengthlang takımının 23 yaşındaki futbolcusu, gol sevinci sırasında art arda attığı taklaların ardından yerde kaldı. Omuriliğinde ciddi hasar ortaya çıkan futbolcu beş gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşama gözlerini kapattı.
0. Gol attı 1 ay sahalardan uzak kaldı
2009'da oynanan Real Betis-Numancia maçında da talihsiz bir olay yaşandı. O dönemde Real Betis'in fırtına gibi esen golcüsü Sergio Garcia, maçın 10. dakikasında Numancia kalesini havalandırdı. Golün ardından sahada kayan Garcia, sol dizini sakatladı ve bir ay sahalardan uzak kaldı.
0. Kweuke sezonu kapattı
Çaykur Rizespor'un başarılı golcüsü Leonard Kweuke, bu sezon Gençlerbirliği ile oynanan maçta sakatlandı. Ligin 18. haftasında oynanan mücadelenin 64. dakikasında kazanılan penaltıyı ağlarla buluşturan Kamerunlu futbolcu takım arkadaşı Ludovic Sylvestre ile gol sevinci yaşarken sakatlandı. Başarılı futbolcu, sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı.
0. Genç futbolcu, sevinci abarttı


Temmuz 2013'te Brezilya Kupası 3. Tur'unda oynanan Internacional- America MG maçında ev sahibi ekibin 3. golünü atan 19 yaşındaki Maurides, sevinç yaşarken yerde kaldı. Takımının 3-1 kazandığı maçta bir gol atan futbolcu, dizinden sakatlandı ve aylarca sahalardan uzak kaldı.

0. Ah Sabri Reyiz
8 Şubat 2014'te Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Eskişehirspor maçının 6.dakikasında Burak Yılmaz topu ağlarla buluşturdu. Golün ardından Sabri Sarıoğlu ile Alex Telles kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın ardından Sabri'nin kafasına dikiş atıldı.