Lucescu'dan çarpıcı Sabri Sarıoğlu açıklaması

BARLAS ATEŞLİ
Abone Ol

Milli takım teknik direktörü Mircea Lucescu ve Arda Turan, kritik İzlanda maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Mircea Lucescu ve Arda Turan, İzlanda karşısında hedeflerinin mutlak galibiyet olduğuna işaret etti.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve milli futbolcu Arda Turan, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda oynayacağımız İzlanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Milli takıma geri dönen Arda Turan,Emre Belözoğlu hakkında övgü dolu ifadeler kullanırken yârinki maçın tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti. Mircea Lucescu ise mutlak galibiyet hedeflediklerini belirtti ve Sabri Sarıoğlu’nun milli takıma davet edilmesi konusunda çarpıcı ifadeler kullandı.

Fatih Terim'e şok: Listeye almadılar!
Spor

Arda Turan'ın Emre Belözoğlu hayranlığı bir başka
Spor

İzlanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Arda Turan'ın neşeli tavırları dikkat çekti.

ARDA TURAN’IN AÇIKLAMALARININ TAMAMI ŞU ŞEKİLDE;

  • “Uzun zamandır oynamıyorum, bu beni zorluyor. ama bunu Euro 2016 öncesinde de yapmıştım. 90 dakika oynar mıyım bilmiyorum, ne istenirse yapacağım. Bazen fizik değil mental güç gerekiyor. Bazı maçları oynamak için psikolojik olarak hazır olmak gerekir. Yarın tarihi bir maç ve ben de oynamak istiyorum. Emre Belözoğlu, özel bir yetenek, özel bir örnek. Bizim için iyi bir lider. Hayatımızın büyük bölümü birlikte geçti. Onunla uğraşmak gerginliğimi alıyor. Bazen eleştirilse de ben bunun Emre Belözoğlu'nun kazanma hırsından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Buraya kadar getirdiğimiz için mutluyuz ve başarabileceğimize inanıyorum. Böyle bir durumda Milli takımda görevi üstlenmek cesaret ister. Lucescu'ya teşekkür etmek istiyorum."

Mircea Lucescu, İzlanda maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MIRCEA LUCESCU’NUN AÇIKLAMALARININ TAMAMI

  • "Herkes biliyor ki bu çok önemli bir maç. 4 takımın da şansı devam ediyor. Kaybeden 'devam edemeyecek' demek. Çok iyi hazırlandık. Sakinliği korumak çok önemli. Cesaret ve güven ister... İki ekip de (İzlanda - Finlandiya) çok iyi bir futbol oynuyor. İzlanda birbirlerini çok iyi tanıyan, organize ve disiplinli bir ekip. Sadece bizim için değil, İzlanda için de kritik bir maç. Onlar da kaybetmek istemeyecektir. O yüzden maça iyi hazırlandık. Kendimize güvenmeliyiz. İyi bir ekiple oynayacağız. Fizik güçlerini kullanan bir takım. Ancak İzlanda büyük hatalar yapabilen de bir takım. Sakin kalmalı ve hata yapmamalıyız. Yalnızca orta sahada değil. İki kale önünde de oynanacak bir maç. Bizim teknik oyuncularımız daha fazla ekibime güvenim çok büyük! öyle maçları nasıl bitireceklerini iyi bilen oyunculardan kurulu tecrübeli bir takımız. Bu maçlarda neler yapacaklarını iyi biliyorlar. Sakin kalmalı ve hataya pay çıkarmamalıyız. Kolay değil ama onlara güveniyorum. Bizim teknik oyuncularımız daha fazla ve kaliteli. Hiçbir ikili mücadeleyi kaybetmemeliyiz. Bunun için gerekli fizik gücüne sahibiz. Hırvatistan'a karşı bunu gösterdik ve aynı şekilde yapacağımıza inanıyorum. Sabri Sarıoğlu yarın ilk 11'de oynamayacak. Ancak 3 gün sonra başka bir maçımız var. Yaşı önemli değil, kalitesi önemli. Burada olmayı hak etti. Bugünden yarına futbolda bir şey değiştiremezsin. Bu maçı kafamda defalarca kez oynadım. 1 aydır Riva'da yaşıyorum. İyi olduğumuzu ispat edebilecek güçteyiz. Yarın bunu göstermek istiyoruz. FIFA tarafından verilen cezaya saygı duymak zorundayım. Bu konuda beni çağırıp, benim ağzımdan da bir şeyler duymalarını isterdim. Herkes biliyor ki ben şimdi cezalandırıldım. Ama kimse hakemin cezalandırılıp cezalandırılmadığını bilmiyor. Mağlubiyetimize neden olan hakeme ceza verilip verilmediğini kimse bilmiyor. Ben bu cezayı hak etmedim!"
0.
0.