Malaga son hafta Real Madrid'i şampiyonluktan etmezse kasasına 1 milyon Euro koyacak

ANIL KARAKUŞ
Abone Ol

2013'te Malaga'dan Real Madrid'e 27 milyon Euro bedelle transfer olan Isco'nun sözleşmesinde Real Madrid'in 5 yıl boyunca kazanacağı şampiyonluklar için 1 milyon Euro bonus maddesi var. Son hafta Real Madrid Malaga'ya konuk olacak ve Malaga Real Madrid'i şampiyonluktan etmezse 1 milyon Euro kazanacak.

İspanya'da bu bonus maddesi son günlerde gündemi oldukça meşgul ediyor. 5 yıl süreyle konulan bu madde gelecek sezonun sonunda sona ermiş olacak. Bildiğiniz üzere İspanya'da Barcelona ve Real Madrid kıyasıya bir şampiyonluk yarışı içerisinde. Şu an iki takımın puanları eşit ancak Real Madrid'in bir maçı eksik. Son hafta Real Madrid Malaga deplasmanına gidecek ve belki de puan kaybı yaşaması halinde şampiyonluğu Barcelona'ya kaptıracak.

Son haftaya takımların kaç puanla gireceğini bilemeyiz ancak şu bir gerçek ki; Real Madrid'in şampiyon olması halinde sözleşmedeki madde gereği Malaga'nın kasasına 1 milyon Euro girecek. Yani yenilmek ya da berabere kalmak Malaga'ya 1 milyon Euro kazandıracak.

Malaga'nın sahibi Al Thani ve teknik direktörü eski Real Madrid'li Michel'in geçtiğimiz haftalarda Real Madrid'in şampiyon olması yönündeki demeçleri bu tartışma ortamını daha da alevlendiriyor.