Muslera, kendisinin yerine geçecek kaleciyi kendi belirledi

HABER MASASI
Abone Ol

Galatasaray'ın Sivasspor ile oynadığı mücadelede sakatlanan ve sezonu kapatan Fernando Muslera'nın sözleşmesi, Skorer'in verdiği habere göre devre arasında feshedilecek. Sarı-kırmızılılar, Uruguaylı eldivenin sözleşmesini feshetmeye hazırlanırken yerine gelecek isim konusunda çalışmalar başladı.

  • Spor Toto Süper Lig'de oynanan Sivasspor maçında sakatlanan ve sezonu kapatan Fernando Muslera ile görüşen sarı-kırmızılı idareciler, Uruguaylı eldivenin sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshetme kararı aldı. Galatasaray'da Fernando Muslera'nın ayrılığı sonrası kaleye gelecek isim belli oldu. Sarı-kırmızılıların kiralık olarak transfer etmek istediği isim ortaya çıktı.
  • Galatasaray devre arasında takıma liderlik yapabilecek özelliklere sahip tecrübeli isimlere yönelecek. Yaz döneminde gençleştirme projesine giren ama sezon içerinde çeşitli problemler yaşayan sarı-kırmızılılarda tecrübe eksikliği tespit edildi.
  • Başkan Burak Elmas ile Teknik Direktör Fatih Terim arasında hafta içinde yapılan toplantıda bu konunun gündeme geldiği bildirildi. Buna göre sarı-kırmızılılar özellikle orta sahaya lider karakterli tecrübeli 2 takviye yapmayı planlıyor.
  • Galatasaray 6 aylık formülü yine Uruguay’da buldu. Fernando Muslera’nın ağır sakatlığını ve bu sezonki formsuzluğunu dikkate alarak Uruguaylı eldivenle yollarını statü gereği ayırmaya hazırlanan sarı-kırmızılılar çareyi yine aynı ülkede arıyor.
  • Cim-Bom milli takımda Fernando Muslera’nın yedeği olan Kevin Emiliano Dawson’u gündemine aldı. Uruguay’da Penerol kalesini koruyan 29 yaşındaki eldivenin 6 aylığına kiralanması için sarı-kırmızılılar çalışma başlattı.
  • Cim-Bom’un bu hamlesinde Muslera’nın da etkili olduğu iddia edildi. Tecrübeli kaleci ile anlaşarak 6 aylığına yollarını ayırmayı düşünen sarı-kırmızılılar yine Uruguaylı eldivenin referansı ile hareket etme kararı aldı. Muslera’nın milli takımdaki yedeği Dawson’un 6 aylığına kiralanmasının en uygun yol olduğu fikri ön plana çıktı.
  • Bu hamleyle 1 numara problemini çözmek isteyen sarı-kırmızılılar hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Ligi’ni riske etmek istemediği bildirildi. Muslera’nın da vatandaşının ikna olmasında etkili rol oynayacağı belirtildi. Muslera ise gelecek iki sezon tekrar kaleyi devralacak.
  • Sözleşmesi altı aylık fesih edilmesi planlanan Muslera, ayrılık iddiaları için ise "2024’e kadar kalmak için ne güzel bir ülke. Ve kim bilir, belki daha fazla" dedi.