Nefes kesen final: Tarihin en iyi geri dönüşü ile kazanan New England Patriots

HABER MASASI
Abone Ol

Houston'da bulunan NRG Stadyumu'nda oynanan karşılaşma tarihe geçti.

Bu yıl 51.'si düzenlenen Super Bowl Finali uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir maça sahne oldu.

Atlanta Falcons ile New England Patriots'ı karşıya getiren mücadelede zafere ulaşan taraf 34-28'lik skorla Tom Brady önderliğindeki New England Patriots oldu.


Normal sezonun en skorer takımı olan Atlanta Falcons, New England Patriots karşısında da mücadeleye iyi başladı. İlk yarıyı 21-3 gibi farklı bir skorla önde kapatan Atlanta Falcons, ikinci devreye de etkili bir giriş yaptı.

İkinci yarıya touchdown ile başlayan Matt Ryan liderliğindeki Atlanta Falcons farkı 28-3'e kadar açtı ancak bu skor üstünlüğü tarihin en unutulmaz geri dönüşlerinden birine zemin hazırladı.


Tom Brady'nin inanılmaz performansıyla son çeyrekte 19-0'lık bir seri yakalayan New Englands Patriots, Super Bowl tarihinin en büyük geri dönüşüne imza atarak skoru 28-28'e getirdi ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Super Bowl tarihinde ilk kez bir final maçı uzatmalara giderken, sahneye yine Tom Brady çıktı. Kötü başladığı maçta 466 yard pasa ulaşan Tom Brady, tüm zamanların rekorunu kırdı.


İlk toucdown yapanın kazanacağı 'sudden death' bölümünde James White ile toucdown yapan New England Patriots maçı 34-28 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.

2000'li yılların en iyi takımı olarak kabul edilen New England Patriots böylece; 2002, 2004, 2005 ve 2015 yıllarının ardından 5. şampiyonluğunu yaşadı. Finalin en değerli oyuncusu seçilen Tom Brady de 5. Super Bowl yüzüğünü kazanarak bu rakama ulaşan ilk NFL oyuncusu olarak tarihe geçti.



Video: Super Bowl'da şampiyonluğu getiren sayıyı böyle anlattılar