Olimpiyatlarda Türkiye'nin gururu olan genç yetenek Mete Gazoz ve hikayesi

HABER MASASI
Abone Ol

2016 Yaz Oyunları’nda ülkemizi okçuluk branşında temsil eden 17 yaşındaki Mete Gazoz, ortaya koyduğu performansla takdiri hak etti.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi okçuluk alanında temsil eden 17 yaşındaki Mete Gazoz, göğsümüzü kabarttı. Son 32'de Mete, dünya 5 numarası Van Den Berg'e 7-3 mağlup olarak elendi. Genç sporcuyu gelin daha yakından tanıyalım.
0. Doğuştan okçu!
8 Haziran 1999'da dünyaya gelen Mete Gazoz, eski milli sporcu Metin Gazoz'un oğludur. Annesi ve babası okçu olan Mete, 6 yaşındayken spora başladı. İyi bir okçu olmak isteyen Mete, 6 yaşından itibaren ciddi bir eğitimden geçti. 6 yaşından 8 yaşına kadar Mete omuz kaslarını geliştirmek için yüzme sporuyla da ilgilendi.

0. Çok çalışıyor
Koordinasyon özelliğini geliştirmek için basketbol oynayan Mete, görme yetisini geliştirmek için de resim eğitimi aldı. Zihnini sürekli olarak açık tutmak içinse Mete, piyano öğrendi. Sporun yanı sıra okulda da çok başarılı olan Mete, hayallerine ulaşmak için çok fazla mesai harcadı.
0. Babasına söz verid
Mete'nin henüz 11 yaşındayken babasına “2016'da Rio'da olacağım. Sen de beni izleyeceksin. Merak etme baba'' dediği belirtildi.
0. Avrupa Oyunları'nda da sahne aldı
Türkiye'yi ilk kez, Bakü'de düzenlenen Avrupa Oyunları'nda temsil eden Mete şampiyonayı 641 puanla 46. olarak tamamladı.
0. 5 okçudan biri
Mete, dünya sıralamasında 14. olarak bulunuyor. Aynı zamanda başarılı sporcu Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından gelecek vaat eden 5 okçu arasında gösteriliyor.